реклама

реклама

На золотоніському каналізаційному колекторі по вулиці Шевченка ще тільки-но починаються роботи, а слідчі органи знову детально перевіряють їхню законність. Тепер мова йде про кримінальне провадження за статтями 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу України. В рамках розслідування нині від керівництва КП «Міський Водоканал» вимагають усі документи, що стосуються майбутніх робіт, а комунальники вже очікують на наступні перевірки.

kolektor-856-200x200 Про це інформує «Золотоноша.ck.ua».

Подібна увага є далеко не першою довкола об’єкту реконструкції, проте цього разу стала справді особливою. Найбільш делікатний момент – кримінальна справа була відкрита ще 25 листопада 2016 року, тобто… за два тижні до фактичного завершення відкритих торгів у системі «Прозорро». Саме 8 грудня, згідно з даними порталу публічних закупівель, був нарешті підписаний договір із переможцем тендеру, отже й провадження розпочалося із абсолютною впевненістю його авторів щодо майбутнього злочину. Мотивують черкаські слідчі своє звернення до керівництва «Водоканалу» та початок розслідування скаргою одного з народних депутатів України. Саме він, мовляв, і став ініціатором відкриття справи.

В Золотоноші таким перевіркам не дивуються давно, адже вистражданий колектор вже був об’єктом уваги багатьох органів, жоден з яких, включно з Антимонопольним комітетом, порушень не знайшов. Нині від комунальників очікують договори будівельного підряду, акти виконаних робіт, платіжні доручення, кошторисну документацію та інші необхідні для таких випадків папери.

– Ми, звісно ж, готові в повній мірі сприяти слідству для встановлення істини. Проте слідству, обґрунтованому законними підставами. Як пояснити відкриття кримінальної справи за 14 днів до факту угоди, я не можу зрозуміти. В будь-якому разі варто ще раз подякувати нашому турботливому народному депутату. Якщо у виділенні коштів з Держбюджету він не сприяв, то в цій ситуації своє наздогнав в повному обсязі, – коментує подію директор «Міського Водоканалу» Сергій Кузнєцов.

Нагадаємо, 23 грудня, після проходження всіх бюрократичних колізій, на аварійному колекторі нарешті розпочалася активна фаза робіт. Нещодавно ж сюди прибула перша партія нових труб для системи. Про організацію руху транспорту та майбутній об’їзд аварійних ділянок містянам обіцяють повідомити дещо пізніше.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100