реклама
Sucurity Police

реклама

До Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради продовжують надходити різноманітні запити щодо нюансів призначення субсидій при різних обставинах.

5656

Відповідь щодо найтиповіших питань надає заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району Бінусова Катерина Марківна.

1. Субсидію призначено на підставі рішення комісії з урахуванням фактично проживаючих зареєстрованих осіб. Чи потрібно повторно подавати документи для розгляду питання на комісії при призначенні субсидії на наступний термін, якщо не відбулося змін?

Рішення районної комісії про призначення субсидії переглядається у разі зміни складу осіб, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), а також у разі, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю або оплатив послуги (одноразово), на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень.

Тому, у разі відсутності змін, розрахунок субсидії на наступний період здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення без повторного прийняття рішення районної комісії.

2. Чи необхідно повідомляти про зміни, які відбулися у складі зареєстрованих осіб в період отримання житлової субсидії? Про які ще зміни необхідно інформувати органи соціального захисту населення?

Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати територіальне управління соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендарі - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг на суму, що перевищує 50 тис. гривень та надати відповідні документи.

У разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за запитом інформації про збільшення чисельності зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, субсидія припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому відбулися зміни.

3. Чи підлягає перерахунку розмір призначеної субсидії та у яких випадках?

Перерахунок субсидії у межах установленого терміну її призначення без звернення громадян здійснюється у разі:

- зміни цін і тарифів на послуги, на оплату яких призначено субсидію;

- встановлення Кабінетом Міністрів України нового розміру частки витрат громадян на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

- коли рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або місцевої держадміністрації встановлено дату початку (закінчення) опалювального періоду, відмінну від дати початку (закінчення) опалювального сезону, на який розраховується субсидія.

- отримання за запитом уточненої інформації про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами, доходи осіб;

- проведення перерахунку розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі;

- зміни соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами;

- нарахування плати за послугу з централізованого опалення у разі відсутності засобів обліку теплової енергії з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Галя 16.01.2017 13:50
Хто працює в Україні та сплачує шалені податки в бюджет України той немає ніяких субсидій сплачує тисячні рахунки за комуналку олігархам. Немає в цій державі справедливості одні працюють на державу інші живуть за рахунок держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Галя 16.01.2017 13:47
Не проводиться верифікацій субсидій призначають субсидії заробітчанам які в бюджет платять нуль зате їм ще надають субсидію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100