реклама

реклама

Щоб подарувати свято та різдвяний настрій землякам, які охороняють мир і спокій на сході України, впродовж декількох тижнів працювали небайдужі сміляни: купували продукти для бійців, колядували, щоб назбирати гроші на смаколики для військових та на поїздку до них. У зону бойових дій разом із волонтерами поїхали представники аматорських колективів Сміли, щоб заспівати різдвяних та новорічних пісень бійцям.

 

Колядники

Про це інформує «Сміла TV».

Смілян чекали у кількох бойових підрозділах, де несуть службу земляки зі Смілянщини та Черкаської області. Гості привезли на передову домашні страви та мандарини. Кульмінацією кожного візиту були святкові колядки від співочої сотні волонтерів зі Смілянщини. Як зазначив протоієрей УАПЦ Михайло Шевчук, візити земляків мали нагадати бійцям, що вдома не лише пам’ятають, а й моляться за них, що вдячні бійцям за захист.

Основним фінансовим спонсором поїздки з подарунками і колядками виступили американські друзі України, які пожертвували для наших бійців 10 тисяч гривень. До збору гуманітарного вантажу долучилися творчі колективи художньої самодіяльності міста, учасники АТО, прихожани храму Різдва Іоанна Хрестителя УАПЦ, громадські організації «Самооборона Смілянського Майдану «Січ» та «Територія гідності», народний аматорський театр «Перевесло», козаки смілянської сотні імені Василя Бурки.

Родзинка подарунків – 50 ляльок-мотанок «Оберіг воїна», які виготовили смілянські майстрині під керівництвом Марини Філь.

Учасники поїздки подолали шлях від Широкиного до Авдіївки.

У свою чергу військовослужбовці передали свої вітання землякам та підписали державні прапори для шкільних музеїв.

Докладніше – у сюжеті «Сміла TV».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100