реклама

реклама

На базі 54-ьох лікувально-профілактичних установ області діє 271 кабінет вакцинації, проте з приблизно 40 тисяч запланованих для вакцинації осіб, щеплення зробили лише 7,8%. Справа в тому, що дуже пізно надійшла вакцина.

Про це зранку на нараді в ОДА повідомив головний позаштатний епідеміолог Черкаської області Олександр Джулай.

5ab529a5ebdeee2caf2312423d91adb3_XL

– Щеплення має рекомендований характер, а не обов’язковий. Повинні робити щеплення насамперед групи ризики, а це медичні працівники, працівники дитячих дошкільних закладів, шкіл, транспорту, хворі на хронічні захворювання, люди старшого віку. Заплановано було, що з цих категорій отримають щеплення 40 тисяч людей, але реальний показник – 7,8% до цього плану. Причина в тому, що вакцина з Франції та Південної Кореї до нас поступили надзвичайно пізно, а вони повинні були надійти в останній декаді вересня, або в першій декаді жовтня. Є райони, які повністю виконали план, а є райони, які взагалі не спрацювали в цьому плані. Це, зокрема, Лисянський район… – зазначив Джулай.

Разом з тим, він наголосив, що представники груп ризику мали б бути обов’язково щеплені, а це насамперед медичні працівники та працівники шкіл. нині ж вже щеплюватися запізно, зазначив фахівець.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #2 дохтур 16.01.2017 15:04
Як не майка длінна, то х.. короткий. А тепер коли епідемія вже вирує можеш запхати ту вакцину собі в те місце відкіль ноги ростуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 ? 16.01.2017 15:02
Наприкінці січня встроми вже ті препарати собі... сам знаєш куди ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100