реклама

реклама

Понад два роки 13-річний вундеркінд із Звенигородки Віталій Нечаєв відмовлявся спілкуватися із журналістами. Після того, як про його надзвичайний інтелект дізналася вся Україна і світ, хлопця завалили пропозиціями про інтерв'ю. За словами Віталія, ціллю медійників був не написати про його розум, а підняти рейтинг за рахунок спростування інформації про унікальні здібності, пише Сергій Радченко у «Вістях Черкащини».

Нечаев Зараз Віталій - восьмикласник звенигородської школи №3.

– Після цього всього було дуже багато негативної різкої критики — багато людей мене не розуміли, – нарікає хлопець. – В якомусь виданні журналісти заради сенсації написали, що це все неправда і піар, я нічого не вмію. Ніби все награно і мене змушують. Хоча я сам займаюся, мене ніхто ні до чого не змушує. Маму мою критикували. Тому ми вирішили закритися від журналістів. Навіть номери мобільних довелося змінювати.

Зараз хлопець весь у навчанні. Нещодавно здобув призові місця в обласних олімпіадах з фізики і географії. До них готується здебільшого самостійно. Якщо не впевнений у своїх знаннях – просить допомоги у вчителів. Через свій розум хлопець має чимало ворогів.

– Мене мало хто любить в класі. Не знаю чому, – розводить руками хлопець. – Маю лише кілька друзів, а основна маса однокласників до мене не дуже добре ставляться. Та я не звертаю на це уваги і просто собі навчаюсь. Це все почалося, відколи я став відомим. Мабуть, думають, що це все не по-справжньому.

Додаткових уроків Віталій не бере. Має вдома свою невелику бібліотеку із 70 вже прочитаних книг. В основному – енциклопедії. Цікавиться політикою. Зізнається, що не вважає себе унікальним.

– Дуже поширений про мене міф, що я знаю напам'ять «Кобзаря». Це неправда. Просто перебільшуються мої можливості. Я дійсно маю гарну пам'ять і широкі знання з історії. А оскільки я виріс, то мої знання вже нікого не дивують. Я гарно навчаюся, і це мій пріоритет. Ще один міф, що я вмію швидко виконувати складні математичні обчислення.

Завдяки преміям удалося поправити фінансовий стан сім'ї. Батька в хлопця немає.

– Зараз мені дуже допомагають спонсори з України і США. Присилають, наприклад, книги. Я дуже їм вдячний за це. За премії (імені Джузеппе Шіакка та «Гордість країни») отримав одноразову фінансову виплату, завдяки чому нам стало трохи легше жити, – каже Віталій.

Після закінчення школи школяр прагне здобути вищу освіту. Остаточно ще не визначився з майбутньою професією, але припускає, що може стати політологом.

Нагадаємо, кілька років тому Віталій Нечаєв став відомим завдяки своєму розвиненому інтелекту. У 5 років відмінно знав географію й історію. У 2011 році став лауреатом загальнонаціональної премії «Гордість країни» у номінації «Рідкісний талант». У 10 років прочитав дві лекції з історії України студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Навесні 2013-го року йому було призначено персональну щомісячну стипендію Черкаської облдержадміністрації. Віталій брав участь у відкритті київського Центру із виявлення природних здібностей у дітей шкільного віку. Наприкінці 2013-го отримав у Ватикані престижну міжнародну премію імені Джузеппе Шіакка. Певний час Віталик хотів стати політиком, але згодом відмовився від цієї ідеї, бо «там усі чубляться».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100