реклама

реклама

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в жовтні 2016 року житель смт. Драбів, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів вступив в зговір із невстановленими досудовим слідством особами, за яким шляхом обману із використанням мобільного телефону, вирішив заволодіти грошима потерпілої, за умовою зговору невстановлені особи, за допомогою мобільного зв’язку повідомили потерпілу від імені її онука про те, що він вчинив правопорушення та затриманий працівниками поліції, для звільнення його від кримінальної відповідальності їй було запропоновано передати суму грошей у розмірі 30 тисяч доларів США. На виконання злочинного наміру в жовтні 2016 року злочинець зустрівся із потерпілою. Під час зустрічі обвинувачений, виконуючи умови попереднього зговору повідомив потерпілу про начебто перераховані ним 600 доларів США її онуку, який за словами злодія був його знайомим, чим викликав довіру потерпілої, внаслідок чого отримав від останньої гроші в сумі 20 тисяч грн. та 1 571 долар США, що в перерахунку до офіційного курсу валют становить 41 003 грн. 10 коп. Після цього повідомивши про дану обставину, невстановлену слідством особу, повернувся додому, після чого в Драбівському відділенні ПАТ КБ «ПриватБанк» разом із співмешканкою перерахували гроші у сумі 13 тис. грн. на рахунок, який вказала невстановлена слідством особа, 3 400 грн. витратив на придбання одягу та взуття, а 3 600 грн. та 1 571 доларів США заховав вдома. Отже, внаслідок протиправних дій злочинців потерпілій було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 61 003 грн. 10 коп.

03.01.2017 обвинувальний акт відносно злодія направлено до Драбівського районного та йому загрожує покарання до 3 років позбавлення волі, інформує пре-служба прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100