реклама
Sucurity Police

реклама

На сьогодні в області випадків грипу не виявлено. Зафіксовано лише вірус парагрипу, що викликає ГРВІ, проте вже проводиться активна робота щодо імунізації населення. Щеплення проводиться шістьма вакцинами і вже щеплено 4 595 осіб.

Про це повідомив заступник головного державного санітарного лікаря Черкаської обласної санітарно-епідеміологічної станції Микола Тищук. За його прогнозами початок епідемії грипу розпочнеться із першої декади січня 2012 року.

Фахівці Черкаського обласного центру здоров’я рекомендують проводити щеплення в першу чергу особам, які належать до груп високого ризику зараження, а саме: медичним працівникам, людям, старшим 65 років, незалежно від наявності чи відсутності хронічних захворювань, хворим будь-якого віку, що перебувають у стаціонарних медичних установах; вагітним; дітям до 3-х років; дітям та підліткам (від 6 міс. до 18 років), що одержують тривалу терапію ацетилсаліциловою кислотою; особам, що страждають хронічними захворюваннями легенів або серцево-судинної системи, дихальної системи, включаючи бронхіальну астму, порушенням обміну речовин, включаючи цукровий діабет; хворим на стафілококову інфекцію; пацієнтам з імунною недостатністю та ожирінням, особам, що належать до категорії життєзабезпечення (працівники МВС, МНС, освіти, торгівлі, транспорту та інші). Про це повідомляють в Головному управлінні охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА.

Микола Тищук наголошує, що щеплення проти грипу обов’язково треба робити лише у кваліфікованих медичних працівників у лікувально-профілактичних закладах тільки після попереднього огляду та дозволу лікаря.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100