реклама

реклама

На ґрунті особистих неприязних стосунків 33-річний мешканець смт. Драбів кинув гранату в будинок свого знайомого. Від вибуху постраждала співмешканка господаря домоволодіння. Постраждалу госпіталізовано, зловмисника затримано, йому загрожує до 15 років за ґратами. Про це інформує сектор комунікації ГУНП в Черкаській області.

PM841image001

В Драбівське відділення поліції звернувся 28-річний житель смт. Драбів з повідомленням, що в його будинку стався вибух. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група разом з вибухо-технічною службою.

Виїздом на місце події поліцейські встановили, що в будинку заявника вибухнула граната РГД-5. Внаслідок вибуху постраждала 41-річна співмешканка потерпілого, яка з тілесними ушкодженнями була госпіталізована в Драбівську лікарню. Також від вибуху в будинку повилітали вікна, пошкоджено підлогу та стіл.

Під час спілкування з поліцейськими заявник повідомив, що напередодні на його мобільний телефон подзвонив його знайомий, з яким у нього неодноразово виникали конфлікти, та погрожував його підірвати, але він не приділив належної уваги його погрозам. Через деякий час зловмисник прийшов в будинок потерпілого та почав розмахувати предметом, схожим на гранату. Побачивши це, співмешканка заявника спробувала відбирати гранату у нетверезого молодика, але той кинув її у кімнату будинку. Після того, як граната здетонувала, зловмисник вибіг з будинку та втік у невідомому напрямку.

Підозрюваного, 33-річного місцевого жителя, було затримано за місцем проживання та доставлено до Драбівського відділення поліції. Як пояснив затриманий, у нього виник конфлікт з заявником, і так він хотів його налякати. Гранату рік тому привіз із зони АТО, де проходив службу.

PM349image002

Як зазначив заступник начальника ГУНП Валентин Кожухівський, слідчим відділенням Драбівського відділення поліції дану подію внесено в ЄРДР та відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 15 (Замах на злочин) та пункту 5 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За дане кримінальне правопорушення чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100