реклама

реклама

За порушення Правил дорожнього руху співробітниками Золотоніського відділення поліції був зупинений водій мотоцикла, який керував транспортним засобом без шолома та в стані алкогольного сп’яніння. Згодом працівники поліції з’ясували, що мотоцикл був викрадений. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України, повідомляє сектор комунікації ГУНП в Черкаській області.

PM117image001 До чергової частини Чорнобаївського відділення поліції в Черкаській області надійшло повідомлення від жителя Чорнобаївського району про те, що в ночі з його гаража, шляхом вільного доступу, невідомою особою викрадено мотоцикл «Мінськ-311211» червоного кольору, 1991 року випуску. Весь особовий склад ГУНП в Черкаській області було орієнтовано на встановлення місцезнаходження викраденого мотоцикла.

Цього ж дня під час несення служби на стаціонарному посту «Золотоноша» (121 км автодороги Бориспіль-Запоріжжя) співробітниками Золотоніського відділення поліції за порушення Правил дорожнього руху був зупинений водій мотоцикла, котрий керував транспортним засобом без шолома. За кермом транспортного засобу перебував 26-річний житель Чорнобаївського району.

Співробітники поліції попросили водія надати реєстраційні документи на транспортний засіб. Під час спілкування з водієм відчувався різкий запах алкоголю. Було встановлено, що у водія відсутні документи на мотоцикл та посвідчення водія. В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що молодик керує викраденим мотоциклом. По цьому факту він ніяких пояснень не надав.

На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. Мотоцикл було доставлено до Золотоніського відділу поліції. Щодо водія складено адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння) та винесено постанову за ч.2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без відповідних документів).

Разом з тим, за даним фактом триває розслідування кримінального провадження, яке відкрито за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкцій даної статті, крадію автотранспорту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100