реклама

реклама

Фахівці екологічної галузі, водних ресурсів готують нині пропозиції щодо поліпшення гідрологічного стану малих та середніх річок Черкащини. Їх буде внесено до окремої програми або розділу діючої нині в області програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року. Нагадаємо, її затвердили рішенням обласної ради торік.

– Окрема програма або ж розділ міститиме не лише завдання з очищення річок у регіоні, реконструкції та будівництва очисних споруд, модернізації водопровідних і каналізаційних мереж, створення водоохоронних зон, – каже начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева. – Ми зможемо охопити й питання встановлення прибережних захисних смуг, реконструкції та утримання гідротехнічних споруд, шкідливого впливу підтоплень тощо.

– Черкащина – один із небагатьох в Україні регіонів, що вніс до Стратегії свого розвитку саме напрямок екологічної безпеки. Серед основних цілей якраз – створення умов для поліпшення стану довкілля, – зауважує перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, –  зокрема й покращення стану водних об’єктів. Це питання потребує комплексного підходу. Адже на практиці переконались: часткове вирішення не дає остаточного позитивного результату. Тож це дасть змогу покращити стан водних об’єктів у цілому.

За словами першого заступника, реалізація заходів дозволить поліпшити гідрологічний стан річок, запобігти порушенню використання земель в межах прибережно-захисних та водоохоронних зон водних об’єктів, зменшити негативний вплив від скиду недостатньо очищених стічних вод, покращити якість води.

Про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100