реклама

реклама

Двадцятеро рибалок та працівників рибохорони гуртом взялися рубати лунки на Лесківському нерестилищі, інформує 5 канал

94686

 

Рибі у водоймах на Черкащині загрожує гибель. Через відсутність лунок у кризі, на середину зими у воді знижується рівень кисню. І от черкаська рибоохорона та рибалки озброїлися льодорубами і вирушили на порятунок фауни.

Двадцятеро рибалок та працівників рибохорони гуртом взялися рубати лунки. Серед них й Станіслав. Досвідчений любитель риболовлі одним із першим відгукнувся на заклик взяти участь у такій акції. "Лунку бити не важко. Головне, щоб рибам було чим дихати", – зазначає Станіслав Божко.

Дев'ятирічний Ярослав прийшов рятувати рибу разом із татом. Він уже впевнено тримає льодоруб. Самостійно прорубав п'ять лунок.

Екологи перевірили вміст кисню у водоймах. Саме у цьому – Леськівському нерестилищі – одні з найгірших показників. "Норма розчиненого у воді кисню має становити більше 4-х міліграм на дециметр кубічний, а зараз 1,4 дециметра кубічних", – пояснює головний спеціаліст Державної екологічної інспекції в Черкаській області Микола Іллюк.

На Лесківському нерестилищі вже пробили майже півсотні лунок. Щоб вдосталь наситити воду киснем, їх роблять через кожні 20 метрів. Після цієї учасники акції планують робити лунки ще на чотирьох водоймах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100