реклама

реклама

Проблемні питання та корисні поради при сплаті штрафів за порушення Правил дорожнього руху пропонує увазі черкащан головне управління Національної поліції в Черкаській області.

shtrafy-za-porushennya-pravyl-dorozhnogo-rukhu-v-polschi-1725 Починаючи з 2013 року в органах внутрішніх справ організована взаємодія із державним казначейством щодо обміну інформацією про сплату штрафів за порушення Правил дорожнього руху, які надходять на спеціальні бюджетні рахунки. Тобто, після сплати штрафу не потрібно надавати копію квитанцію в органи поліції, спеціальне програмне забезпечення автоматично приєднує електронну квитанцію до бази даних про порушення Правил дорожнього руху.

Зазначена система значно спрощує взаємовідносини громадян із органами поліції, але існують проблемні питання…

Алгоритм роботи організовано через вказані у квитанціях серії та номер адміністративного матеріалу (протокол чи постанова) у спеціальному полі «призначення платежу».

На практиці біля третини квитанцій про сплату штрафів залишаються не обробленими. Кошти сплачено, але відмітка про сплату штрафу не виставлена, і, як наслідок, згідно законодавства матеріал через 15 днів направляється на примусове стягнення штрафу в подвійному розмірі до державної виконавчої служби.

Причинами цього є невірне вказані серія та номер протоколу (постанови) або взагалі їх відсутність, часто також вказують номер судової постанови. В ідеалі поле «призначення платежу» квитанції виглядає наступним чином *;21081300;АП1;123456;* Петренко Петро Петрович, де:

21081300 – спеціальний незмінний код;

АП1 – серія протоколу (постанови) (2 або 3 символи);

123456 – номер протоколу (постанови) (6 цифр).

В більшості банківських установ (за виключенням Укрпошти) існує спеціальний шаблон квитанцій по сплаті штрафів за порушення Правил дорожнього руху, і при сплаті необхідно лише надати серію, номер протоколу (постанови) а також прізвище, ім`я та по-батькові платника. У відділеннях Укрпошти приймаються заповнені платником паперові квитанції, в яких не вимагаються вищевказані реквізити.

Для уникнення проблем із зарахуванням коштів необхідно перевірити, чи зазначені повні реквізити у квитанції, і якщо ні, то необхідно надати копію квитанції для правильного опрацювання до органу поліції, де складався адміністративний матеріал.

Інформацію про наявність сплати також можна перевірити у цілодобовому режимі за телефоном чергової частини відділу забезпечення безпеки дорожнього руху 39-32-02.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100