реклама
Sucurity Police

реклама

За круглим столом підприємці і роботадавці Черкащини обговорили новий орган з управління захисту економіки – фінансову поліцію. Під час заходу експерт Ольга Хоменко, яка раніше працювала в контрольно-наглядових органах (колишня керівниця територіальної державної інспекції з питань праці у Черкаській області), висловила свою думку, щодо утворення цього управління.

За її словами, створення такої структури сприятиме поширенню корупції.

Ольга Хоменко також зазначила, що більше двадцяти років працювала на державній службі, але заробила лише на кредитний «Ланос».

Хоменко розповіла, що в державних структурах багато чесних людей, але ця постанова кабміну про створення фінансової поліції буде ставити їх на один рівень з тими, хто «домовляється».

– Ця постанова не має права на існування на території України. Цей проект направлений виключно на поширення корупції. Через те, іншого результату я тут не бачу, – каже вона.

Пані Ольга проінформувала, що в цій ситуації інспектори мають право складати протоколи, які передають до суду, мають право повідомляти в правоохоронні органи про вчинення злочинів за ознаками злочину, але, однак, у цій постанові, яка сьогодні обговорюється, говориться лише про фінанси.

– Дуже багато напрямків діяльності в державній службі України з питань праці. Перша увага приділена фінансовим санкціям про легалізацію, але треба було у першу чергу писати в порядку денному про проведення перевірок у зв`язку з нещасними випадками, тим більше смертельними. Така цинічність направлена виключно на збагачення, – зазначила Ольга Хоменко.

Як повідомив сайту «Ukr.Media» експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, він схвалює створення нового органу, у який важливо провести і нових людей. Редакція закону дозволяє це зробити.

– Від самого початку існування податкової міліції закладений конфлікт інтересів. Це орган, який фактично працює сам на себе. Співвідношення між тим, яка кількість, скажімо, повернутих коштів, засуджень, кількість проваджень і те, скільки коштів йде на фінансування з держбюджету, фактично за рахунок платників податків, робить діяльність податкової міліції неефективною, – сказав Банчук.

Марина Клімчук

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100