реклама
Sucurity Police

реклама

Про те, як головне управління Національної поліції в Черкаської області співпрацює з управлінням патрульної поліції, розповів під час зустрічі з представниками громадської організації «Міська варта» 25 січня начальник ГУНП Валерій Лютий.

Лютий2

– Управління патрульної поліції – це універсальна служба, яка в місті поєднала в собі функції колишньої патрульно-постової служби і ДАІ, – нагадав Валерій Лютий. – Управління патрульної поліції на сьогоднішній день у Черкасах – найбільш мобільний підрозділ. Вони цілодобово патрулюють навіть ті місця, де раніше роками нога поліцейського не ступала. Коли надходить виклик по «102», диспетчер направляє на цей виклик патруль поліції. Вони дуже оперативно прибувають на місце. Невелика затримка може виникнути лише в тому форс-мажорному випадку, коли в цей момент патруль розбирає інший конфлікт.

За словами Валерія Лютого, патрульні виїжджають на будь-який виклик, який пов’язаний із правопорушенням. Але це може бути як проступок, так і злочин. Прибувши на місце, патруль поліції визначає, чи він здатний самостійно розв’язати питання, чи потребує допомоги.

– Якщо подія серйозна, патрульна поліція викликає на місце слідчо-оперативну групу відповідно до територіальності. Прибувають поліцейські-«територіали», слідчий, експерт, кінолог, починають збирати матеріал, а патрульні надають їм допомогу. Але в будь-якому разі, на будь-яке правопорушення (навіть якщо зателефонували і повідомили, що «сусід ударив сусідку ножем») першими виїжджають патрульні. Якщо факт підтвердився, патрульні затримують винуватця і викликають інших поліцейських, – розповів Валерій Лютий.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 111 27.01.2017 11:17
А що за практика пішла у НОВИХ ПАТРУЛЬНИХ - вивозити В РІЗДВЯНІ МОРОЗИ затриманих у ліс за Дахнівку, роздягати, відбивати ногами нирки, чистити кармани і там залишати (щоб вранці знайти труп) ?! Про такі речі керівники поліції і місцеві ЗМІ чомусь мовчать! Назріває чергова містечкова сенсація, щоб ви знали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100