реклама

реклама

dance123 Близько тисячі учасників взяли участь у відкритому молодіжному чемпіонаті Черкаської області з сучасного танцювального спорту «Танцюючий листопад». Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

 У суботу, 12 листопада, ПК «Дружба народів» був просто окупований танцювальними колективами з різних куточків Черкас та області. Під одним дахом їх зібрав молодіжний чемпіонат «Танцювальний листопад», який вже вп’яте проходить у нашому місті і є одним із найочікуваніших танцювальних змагань року. Ідея створення цього чемпіонату належить Вікторії Сухенко, очільниці одного із провідних танцювальних колективів «Вікторія». Своєрідною родзинкою змагань є те, що до участі у турнірі допускаються не лише професійні колективи і танцівники, але й діти, які є початківцями у танцях. Цьогорічний фестиваль відкривали діти, які займаються танцями усього декілька місяців.

«Сюди приїжджає багато серйозних команд, щоб позмагатися у своїй майстерності. З кожним роком рівень професійності учасників зростає. Супротивники сильні, багато кого вже знаю, адже регулярно змагаюсь з ними не лише на регіональних змаганнях, але й на всеукраїнських та міжнародних. Цей турнір дає змогу і поспілкуватися, адже за межами майданчика конкуренція зникає і всі дуже хороші друзі», – розповідає Ярослав Сухенко, переможець декількох танцювальних номінацій.

Титулований черкаський танцівник Ярослав Сухенко (фото - лютий 2011р., сторінка ВКонтакті)

Титулований черкаський танцівник Ярослав Сухенко (фото - лютий 2011р., сторінка ВКонтакті)

Змагання проходили аж на двох поверхах ПК «Дружба народів», тому організатори буквально «розривались» аби приділити увагу всім учасникам. Під час чемпіонату було представлено низку танцювальних клубів з усієї Черкащини у різних вікових категоріях, які засвідчили найвищий рівень підготовки. Учасники показали майстерність у своїх виступах у різних програмах та танцювальних категоріях. По закінченню змагань відбулися показові виступи та нагородження переможців чемпіонату. За словами організаторів, з кожним роком представництво стає все більшим і рівень професійності учасників помітно зростає.

«Нас приємно здивувала така кількість учасників, адже ми розраховували на дещо меншу. Але, тим не менш, ми встигли представити усі заплановані танцювальні стилі. Учасники виступають добре та злагоджено. Представництво не просто велике, але й справді сильне. Якщо у минулому році взяло участь близько 800 учасників, то цього року не менше тисячі. Що стосується колективу «Вікторія», то ті вихованці, які мали стати першими, то вони ними й стали. Відзначились Яремчук Дарина, Сухенко Вікторія, Черкасов Нікіта та Сухенко Ярослав, які буквально скрізь посіли перші місця» – стверджує Вікторія Сухенко, організатор чемпіонату та президент обласного відділення асоціації сучасного естрадного танцю України.

Ще однією особливістю молодіжного чемпіонату «Танцюючий листопад» є те, що перші три місця мають певні квоти на чемпіонаті України, який проходитиме в Ялті. Володарі цих квот увійдуть до збірної Черкаської області на всеукраїнському чемпіонаті. Організаторами цьогорічних змагань виступили Управління у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому, міський багатопрофільний центр спільно з танцювальним колективом «Вікторія».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100