реклама

реклама

У березні 2017 року експертна комісія розглядатиме проекти у галузі культури для надання грантів. Фінансова підтримка передбачена міською програмою виділення грантів в галузі культури м. Черкаси.

Бажаючим отримати допомогу з міського бюджету на реалізацію власних проектів варто поспішати і подавати відповідні заявки заздалегідь, а саме з 1 по 28 лютого 2017 року.

Нагадаємо, що Черкаси стали першим містом в Україні, яке ініціювало підтримку проектів у галузі культури.

Документи на виділення грантів приймає  департамент освіти та гуманітарної політики  Черкаської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 251, кім. 212.

Детальніше можна дізнатись за телефоном: 36-00-06.

У міській програмі виділення грантів в галузі культури на 2013-2017 роки передбачено чимало доволі актуальних напрямків, які могли б зацікавити наших громадян.

А саме:

– гранти на поїздки  для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях тощо, що відбуваються в Україні та за кордоном;

– гранти на створення культурної події;

– гранти на створення мистецьких робіт;

– гранти на видання книг, каталогів культурного спрямування.

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи. За такими напрямками: візуальне мистецтво, література, культурно-мистецький захід (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, виставка, симпозіум тощо).

Не розглядатимуться проектні заявки від політичних, релігійних організацій, установ, закладів міської, обласної комунальної власності, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також від комерційних структур.

Гранти можуть бути доповнювального та недоповнювального характеру.

Недоповнювальні гранти – це грант, який наданий грантонабувачу в повному обсязі від суми, визначеної в загальному кошторисі витрат у межах зафіксованої суми.

Доповнювальний грант – це грант, який доповнюється певною сумою коштів з міського бюджету у різному відсотковому співвідношенні до  загального кошторису витрат у межах зафіксованої суми. Відсоток виділення грантів доповнювального характеру визначається за рішенням  Експертної ради.

Максимальний  розмір грантової допомоги:

– на створення мистецької роботи  може складати до 10,0 тис.грн.;

– на поїздку для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях – до 15,0 тис.грн.;

– на видання книги, каталогу – до 40,0 тис.грн.;

– на створення культурної події (недоповнювальний  грант) – до 30,0  тис. грн.;

– на створення культурної події (доповнювальний грант) – до 50,0 тис. грн.

Перевага надається грантам доповнювального характеру. Приміром, якщо на створення культурної події заявник залучить кошти спонсорів, то він може претендувати на доповнювальний грант з міського бюджету до 50 тисяч гривень. Тоді як максимальний розмір недоповнювального гранту за аналогічним напрямком складає 30 тисяч гривень.

Для одержання гранту претендент подає до Експертної ради заявку та відповідний пакет документів:

– реєстраційна картка,

– опис проекту,

– довідка-об'єктива,

– кошторис витрат.

Документи подаються у двох примірниках.

Кошти, надані громадській некомерційній організації, ініціативній групі, окремим особам в порядку цільового фінансування, не можуть бути використані:

– для реалізації комерційних проектів, що передбачають отримання прибутку;

– для надання гуманітарної та соціальної допомоги фізичним особам;

– для покриття адміністративних витрат громадській некомерційній організації;

– на здійснення діяльності, що не пов’язана із представленим проектом та на покриття незапланованих витрат;

– на оплату праці та виплату гонорарів;

– кошти на відшкодування витрат, які були здійснені до підписання договору.

Кошти не можуть бути використані для придбання технічного обладнання та іншого устаткування, за винятком обладнання, яке виключно необхідне для реалізації проекту.

Умови підтримки проектів:

– заявки на участь в отриманні гранту приймаються від громадських неприбуткових організацій, які зареєстровані відповідно до чинного законодавства України;

– заявки на участь в отриманні гранту можуть подавати незареєстровані ініціативні  групи. Ініціативними групами є активні громадяни (не менше 2 осіб), які не є членами громадських некомерційних організацій, але які вважають себе групою з певною спільною ідеєю проекту, і які готові самостійно його реалізувати;

– підтримані проекти з реалізації культурних подій мають  втілюватися виключно на території  міста Черкаси;

– учасники, які планують створити мистецьку роботу чи видати книгу, каталог, повинні здійснювати свою діяльність виключно на території міста Черкаси;

– участь у реалізації проекту можуть брати декілька організацій, які працюють у різних тематичних сферах та хочуть разом втілювати певну ідею. При цьому заявку на участь в отриманні гранту подає лише одна з цих організацій;

– заявку на участь в отриманні гранту можуть подавати лише громадяни, які досягли повноліття.

Про це повідомили в Черкаській міськраді.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100