реклама

реклама

Один з можливих претендентів БЮТ на округ - колишній голова Черкаської облради Володимир Гресь (другий зліва) /фото - газета "Вечірні Черкаси"

Один з можливих претендентів БЮТ на округ - колишній голова Черкаської облради Володимир Гресь (другий зліва) /фото - газета "Вечірні Черкаси"

Влада практично поділила мажоритарні округи серед мільйонерів, а тим часом прикривається переговорним процесом з опозицією стосовно виборчого законодавства. У понеділок після закінчення Погоджувальної ради Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що опозиція не розділяє владного оптимізму стосовно успішної та злагодженої роботи тимчасової комісії, яка працює над виборчим законопроектом.

 Микола Томенко підкреслив, що позицію БЮТ полягає в тому, що за основу в цьому питанні повинен братися не законопроект розроблений в Адміністрації Президента чи Міністерстві юстиції, а діючий Закон про вибори, до якого необхідно вносити зміни та удосконалювати в разі необхідності.

«БЮТ не приймав рішення підтримувати змішану систему і ми прихильники пропорційної системи по відкритих списках», - наголосив він. «І я не думаю, що робота комісії – це великий компроміс. Я думаю, що це перебільшення, що в комісії панує лад і спокій і законопроект про вибори буде ухвалено консенсусом», - сказав М.Томенко.

М.Томенко повідомив, що якщо сьогодні-завтра в комісії не буде принципових змін, то фракція розглядатиме питання про вихід із комісії, оскільки під її прикриттям протягується законопроект про змішану систему, який уже давно погодила Адміністрація Президента і сьогодні через голів обласних адміністрацій завершує збір пропозицій та фінансових внесків щодо списку кандидатів від влади на 225 мажоритарних округах.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Венецианська комісія 14.11.2011 18:15
Томенко звик ОСОБИСТО збирати мільйони з членів партійних списків - а тут така незадача:знайшл ись інші бажаючі.. Чому Томенко боїться? З такими потужними кандидатами, як він, Володимир Гресь, Анатолій Бондаренко Верховну Раду вони візьмуть "легко".. І чим їхні 50 бьютівців, які купили місце в списку, а потім перейшли в регіони, краще мажоритарщиків? 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 старік 14.11.2011 17:31
Коля не томі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100