реклама
Sucurity Police

реклама

Останнім часом у Черкаській області для висловлення протестів, учасники акцій протесту часто використовують блокування автомобільних доріг. Учасники таких акцій, намагаючись привернути увагу до проблеми, створюють перешкоди для руху транспорту, або ж, взагалі, обмежують чи перекривають рух.

index

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що дорога - не місце для вирішення спірних питань, а складний комплекс інженерних споруд, призначений для безперервного, безпечного та зручного руху транспортних засобів. Автомобільна дорога - складова Єдиної транспортної системи України, яка задовольняє потреби суспільства в автомобільних пасажирських і вантажних перевезеннях. І перш ніж зупинити рух, потрібно чітко усвідомити, до яких це наслідків може призвести. Крім того, згідно Закону України «Про автомобільні дороги», обмеження чи призупинення дорожнього руху неможливе без попереднього погодження з органами державного управління автомобільними дорогами загального користування та підрозділами Міністерства внутрішніх справ України. Також не слід забувати про небезпеку для життя та здоров’я самих учасників протестних акцій, яку несе несанкціоноване зупинення руху.

Звичайно, активна соціальна позиція українців заслуговує на повагу та має на меті покращення життя всього суспільства. Проте вдаючись до рішучих кроків, учасники акцій мають пам’ятати, що їх поведінка створює перешкоду вільному пересуванню інших українців, та перешкоджає виконанню службових обов’язків медичних служб та правоохоронних органів, що суперечить законодавству. Беручи участь у масових заходах, потрібно усвідомлювати, що створення перешкод іншим матиме наслідки, зокрема, кримінальну відповідальність самих учасників акцій протесту.

Не варто забувати про норми найважливішого закону – Конституції України. Відповідно до статті 39 Основного Закону, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї та проводити збори, мітинги, походи та демонстрації, про проведення яких вони завчасно повідомили органам виконавчої влади чи органам місцевого самоврядування. Під час здійснення цих прав і свобод не повинно бути посягань на права і свободи, честь і гідність інших людей.

В Україні право вільно висловлювати свою думку надано кожному громадянину. Однак потрібно розуміти, що реалізація права на вільне висловлення своєї позиції не повинна перешкоджати реалізації прав інших громадян.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області від імені учасників дорожнього руху, звертається до усіх жителів області та громад з проханням: під час влаштування протестних акцій на автошляхах переносити їх у більш зручне і безпечне місце, не перешкоджаючи вільному руху автотранспорту.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100