реклама

реклама

31 січня у м. Золотоноша, за участі політичного радника Посольства Канади в Україні Пітера Янури,  відкрився  сучасно обладнаний заклад,  покликаний вирішувати проблему поширення чисельності безпритульних тварин та гуманізувати ставлення до них. Створення аналогічного пункту у кожному районі Черкащини передбачено обласною Програмою  регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки. І це надає Черкащині статусу першої області, де планується повсюдне впровадження гуманного ставлення до безпритульних тварин.

пункт 1

Кошти на облаштування трьох пілотних пунктів сучасним ветеринарним обладнанням було  виділено Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні.

Виконавцем грантового проекту є Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр» (співвиконавець Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області). Таким чином, протягом 2017 року у області почне діяти щонайменше три стерилізаційно-карантинних пункти, майже півмільйона гривень на які виділив Канадський Фонд підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні.

Стерилізаційно-карантинний пункт  вирішуватиме проблему поширення  безпритульних тварин через відлов, стерилізацію, вакцинацію проти сказу та прилаштування їх новим власникам. Саме такий механізм лежить у основі обласної Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки, затвердженій у жовтні 2016 року сесією Черкаської обласної ради. Місцевий аналог програми було затверджено депкорпусом Золотоніської міської ради у жовтні 2016 року. Загалом, програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами прийнято у  програми  прийнято у Черкасах, Каневі, Катеринополі, Золотоноші, Тальному, на черзі – Звенигородка. Методика, закладена у програмі,  успішно працює у Черкасах ще із 2010 року, одразу знизивши кількість скарг городян стосовно безпритульних тварин із 420 до  майже 160 на рік.

Мережа стерилізаційно-карантинних пунктів по області буде виконувати кілька головних завдань: із допомогою операцій із стерилізації унеможливлювати появу нових безпритульних тварин, за допомогою щеплень тварин від сказу – контролювати ситуацію із епідеміологічною безпекою населення, а загалом – сприяти гуманізації суспільства та формуванню у майбутнього покоління гуманного та відповідального ставлення до життя людини і тварин та оточуючого світу, сприяти зростанню іміджу Черкащини як прогресивного регіону для іноземних партнерів та потенційних інвесторів, інформує Черкаський прес-клуб реформ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100