реклама

реклама

15 наборів робототехніки планують придбати цьогоріч для освітньої галузі Черкащини. Про це на вранішній обласній нараді повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

index

Набори були придбані в рамках обласної програми підвищення якості освіти. Вивчення робототехніки започаткували у 9 навчальних закладах Золотоніського, Монастирищенського, Тальнівського, Шполянського районів та міст Золотоноша, Сміла і Черкаси.

Торік на впровадження в навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій було виділено понад 5 млн грн. у тому числі 1 мільйон 600 тисяч з обласного бюджету.

Жодного кабінет «Лего» не заплановано у Катеринопільському, Смілянському, Тальнівському, Черкаському, Чигиринському, Шполянському, Чорнобаївському районах…

– Разом з тим, слід відзначити, що робототехніка – це ефективний механізм покращення природничо-технічної освіти. У нас в області вже відбулися змагання з цього предмету і діти були задоволені та виявили гарні здібності. Але прикро, що не всі розуміють важливість цього предмету. Так, впродовж двох років керівництво Смілянського району не спромоглося виділити кошти на співфінансування навчальних наборів «Лего», хоча попередньо за їх клопотанням вони були включені до програми, – зауважив Данилевський.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100