реклама

реклама

З безробіттям люди молодого віку зіштовхуються через відсутність належних вакансій, низьку зарплату, або коли не бачать кар’єрного зростання чи робота просто їм не до вподоби.

16559253_391376404546093_1662317532_n

Результати досліджень на цю тему презентували в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького Kyiv School of Economics та University of Kent. Десять команд європейських науково-дослідних інститутів, серед яких дослідниці та професори #KSE Наталія Шаповал, Ольга Купець, Ганна Вахітова, Олена Нізалова, Ілона Сологуб, Анна Квіт, об'єднались, щоб з'ясувати, якi наслідки несе нестабiльнiсть на ринку праці для молоді.

Дослідження показало, що безробіття серед молоді часто супроводжується соціальною ізоляцією. Без підтримки сім’ї людина може потрапити в залежність від державних програм підтримки, або взагалі позбутися соціального захисту. Робота – це не тільки дохід, а й репутація, повага, соціальний капітал. Безробітні часто виключені з соціальних мереж своїх успішніших однолітків, з багатьох аспектів економічного та культурного життя, і, хочуть вони того чи ні, починають рано чи пізно соціалізуватися «не з тими» людьми. У гірших випадках така ізоляція обертається злочинністю, нарко- та алкозалежністю, суїцидами та ін.

– Ми з′ясували, що більшість молоді не знає про державні програми з адаптації на роботі. Вона залежна від батьків та невпевнена у власних силах, бідна, поспішно створює сім′ю, має проблеми із здоров′ям, надмірно вживає алкоголь, зневірена, – розповіла науковий співробітник Анна Квіт.

Анна Квіт повідомила, що майбутніми планами команди науковців є подолання нестабільної ситуації на ринку праці.

У кінці заходу студенти мали змогу задати питання та отримали листівки з інформацією та порадами.

Віктор Шаповал

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100