реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні Соснівський районний суд встановив незаконність рішення міськради про призупинення дії допорогів для закупівлі в системі “Прозорро”.

Про це у коментарі виданню “ІнфоМІСТ” повідомила юрист Людмила Бордунос.

index

– Настільки були грубими порушення під час ухвалення цього рішення, що складності у доведенні його незаконності, я, як юрист, не бачила. Таке рішення могло б бути ухвалене судом ще 1,5 місяці тому. Але через те, що не публікувалися міською радою оголошення про засідання, представники міської ради не з’являлися, засідання переносилися, процес затягувався, – говорить юрист.

Бордунос каже, що рішення було прогнозованим, адже ухвалення міськрадою призупинення дії допорогів для закупівлі несло порушення рішень Конституційого суду, також була порушена процедура ухвалення цього документу.

– Окрім того, коли я готувала позовну заяву до суду, то промоніторила ситуацію в Україні стосовно таких випадків. Виявилося, що у аналогічних ситуаціях суд скасовував такі рішення міськради, – коментує юрист.

Нагадаємо, у травні 2016 року була встановлена допорогова сума на закупівлю товарів та послуг, починаючи із 30 тис. грн, роботи – 100 тис. грн. 17 листопада 2016 року депутати “призупинили” поперній документ до квітня 2017 року. Це означає, що всі закупівлі до 200 тис. для товарів і 1,5 млн для робіт можуть здійснюватися без “Прозорро”. Активісти вимагали, щоб мер ветував це рішення. Згодом вони звернулися у суд із позовом до міської ради.

Юрист міськради Анатолій Стойко повідомив, що сьогодні суд оголосив вступну та резулятивну частину свого рішення по “Прозорро”. Повний текст документу буде за 5 днів. Лише після цього вирішуватиметься питання про те, чи міськрада подаватиме апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Сидоров 09.02.2017 12:37
Депутати , а також мер, знали що то є незаконне рішення.Тобто вони порушили закон, Нагло, цинічно, переслідуючи якісь свої, більш всього корисливі цілі. А що ж далі скаже Феміда? Влада, яка порушує закони, не є лігитимною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Балаганов 08.02.2017 21:17
Шура з мером таки забрехалися? То нічого що програли суд, за те встигли провести потрібні тендери. Дасть бог,- розрахуєтесь з бригадою за вибори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 ??? 08.02.2017 21:11
Оскільки рішення "депутатів" визнане незаконним - чи понесуть ті, хто затверджував це рішення, кримінальну відповідальніст ь?
Чи буде перевірено кожну із закупівель, проведену злодіями з міської "влади" поза системою "Прозорро"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 федор принципиальный 08.02.2017 20:47
Виновные-бондаренко,шури к и примкнувшие к этой своре депутаты будут наказаны ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ВІРА 08.02.2017 18:37
Зло повинно бути покарано.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100