реклама

реклама

У черкаській школі №23, відомій як черкаський колегіум "Берегиня", третій тиждень поспіль мерзнуть та хворіють діти. Температура на термометрах у класах зранку доходить лише до 12-13 градусів вище нуля. Оскільки школа своїми силами не змогла вирішити питання, батьки звернулися до журналістів. У проблемі розбирався сайт vikka.ua.

657213

"У понеділок, 23 січня, в школу. В класі +12°С. Одягайте дітей тепло. Дівчаткам дайте постелити тепле на стільці. В термоси гарячий чай з собою. Зателефонуйте друзям. Не всі читають мої повідомлення", ­– таке повідомлення отримали батьки школярів четвертого класу від класного керівника перед заняттями, які мали відновитися після карантину.

Мама четверокласниці Дарини, Ольга Кохась вже кілька днів не відпускає свою доньку до школи, аби та не захворіла. Жінка стверджує: у класах на третьому поверсі,  де навчається її донька, найнижча температура. Після уроків в таких умовах діти масово хворіють на застудні захворювання.

"Я зробила фото термометрів у класах перед першим уроком. Температура там сягає 13°С. У коридорі біля кабінетів ще холодніше. Діти хворіють. Вчителька Тетяна Олександрівна говорить: той із отитом, той із циститом. Вісьмох учнів немає, інші з нежиттю продовжують ходити. Постійно в туалет просяться, бо мерзнуть. Це так уже третій тиждень. У великому спортивному залі 8°С. Вчителька дала мені руку, щоб я потримала, – як лід", – зазначає жінка.

У свою чергу, директор школи Василь Титаренко завіряє, що кожного дня слідкує за температурою в проблемних класах.

"У двох-трьох класах температура трохи нижче норми – десь 15°С. Але діти там постійно не перебувають, а переходять з кабінету в кабінет згідно з розкладом. Проблема почалася після закінчення карантину. Ми самотужки вирішуємо технологічні моменти з нашим індивідуальним пунктом обігріву. Він у нас вже 9 років. Влітку, мабуть, будемо замінювати. До того ж у трубах немає необхідного тиску. Ми вже викликали з цього приводу фахівців з ВП "Черкаська ТЕЦ", – зазначив керівник школи.

За його словами, у школі немає вільних кабінетів, щоб на якийсь час замінити ними холодні класи.

Після звернення vikka.ua директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин разом із заступником Богданом Бєловим відразу ж виїхали з перевіркою до школи.

"Наразі у чотирьох кабінетах на третьому поверсі температура нижче норми. При цьому в інших класах тепло. Навіть у коридорах батареї значно тепліші. Проблема в опалювальній мережі. Туди вже неодноразово приїздили працівники ВП "Черкаська ТЕЦ". Думаю, в найближчі дні температура у класах підніметься на декілька градусів", – зазначив Ігор Волошин після візиту до навчального закладу.

Доки чиновники та адміністрація школи вирішують проблему з опаленням, діти продовжують навчатися у прохолодних класах. А деякі батьки не відправляють своїх дітей на навчання, чекаючи потепління. Мовляв, його можна дочекатися швидше, аніж ремонту тепломережі. Та й здоров'я дітей дорожче.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Кент 10.02.2017 09:35
12 школа - тоже проблемы с отоплением
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Каврай 09.02.2017 23:00
В 17-й не вщухає скандал,а тепер,що,Новий скандал?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100