реклама
Sucurity Police

реклама

У Каневі пройшло громадське обговорення подання щодо увічнення пам'яті «рухівця» Володимира Петренка у назві однієї із міських вулиць.

FetchOptImg.ashx

Про це повідомив на власній сторінці у Facebook депутат Канівської міської ради Юрій Гамалій, інформує «Kanos».

За словами Юрія Гамалія, ініціатори подання схиляються до думки щодо присвоєння імені Володимира Петренка вулиці Набережній, адже саме там у 1963-му році знаходились будівельні вагончики, де Петренко проживав по приїзду у Канів.

Також Юрій Андрійович зауважив, що відповідно до діючого законодавства, рідні мали дати згоду на найменування (перейменування) іменем Володимира Петренка однієї з міських вулиць. Останню, близькі «рухівця» надали, але запропонували до перейменування або вулицю Першого травня, або вулицю Маршала Рибалка.

Водночас заступник міського голови Наталія Матінова відзначила, що комітет по упорядкуванню назв вулиць, площ, скверів та провулків міста вже розглядав це питання і було підтримано ініціативу про увічнення пам'яті Володимира Петренка в одній із міських вулиць, а пріоритетною була також визначена вулиця Набережна.

Хоча сама Наталія Андріївна схильна до надання назви Володимира Петренка одній з нових вулиць, які мають з'явитись найближчим часом у новому мікрорайоні, що проектується поблизу Костянця.

Також Наталія Андріївна повідомила, що вулиці Першого травня і Маршала Рибалка не підпадають під закон про декомунізацію.

А от присутній під час обговорення житель вулиці Рибалка запевнив присутніх, що у місті крайнє негативне відношення до процесу перейменування вулиць. Також він наголосив, що жителі його будинку уже пережили одне перейменування (з вулиці Героїв Дніпра на вулицю Маршала Рибалка), а тому мешканці цього будинку категорично проти ще одного перейменування їх вулиці.

Не залишились осторонь дискусії й інші учасники обговорення, з виступами яких пропонуємо вам ознайомитись у копії протоколу вище згаданих громадських слухань.

До слова також зауважимо, що всі озвучені пропозиції уже передані на розгляд до міської ради, де згідно чинного законодавства будуть проходити наступні кроки щодо увічнення чи неувічнення пам'яті Володимира Петренка у назві однієї з вулиць Канева.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100