реклама

реклама

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив догану старшому слідчому ГПУ Олексію Алфімову, який вкрав талони на пальне під час обшуку в черкаського чиновника.

Про такі результати службових розслідувань щодо обох співробітників правоохоронного органу повідомила Генеральна прокуратура Україні у відповідь на запити Центру протидії корупції.

Так, доганою генпрокурор «покарав» Олексія Алфімова – старшого слідчого департаменту “Кононенка-Грановського”, який під час проведення обшуку у Черкаського чиновника вкрав талони на пальне.

У ГПУ визнали, що Алфімов «вчинив проступок, який порочить працівника прокуратури». Стосовно слідчого провели службове розслідування, в результаті якого Алфімов продовжив роботу в органах прокуратури та зберіг посаду.

«За висновками службового розслідування вказаний факт знайшов своє підтвердження, у зв’язку з чим генеральним прокурором України наказом від 28.10.2016 №10-дц Алфімова О.В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності – оголошено догану» – йдеться у відповіді першого заступника генпрокурора Дмитра Сторожука.

Нагадаємо, що у вересні минулого року Алфімов під час проведення обшуку у голови однієї з сільрад Черкаської області, підозрюваного в одержанні майже 5 млн грн хабара, «заволодів майном сільської ради», а саме – талонами на 330 літрів бензину марки А-92. Ці талони прокурор в подальшому неодноразово використовував для власних потреб та членів родини.

За цим фактом Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження – дії прокурора кваліфікували за ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

За інформацією Генпрокуратури, справу незабаром передадуть до суду. Алфімову загрожує обмеження волі строком до 5 років із забороною 3 роки обіймати певні посади на держслужбі.

В е-декларації Алфімова вказаний автомобіль Jaguar, що належить його дружині, а от інформації про місце проживання чи заощадження прокурора – немає.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Онуфрий 13.02.2017 15:23
Ну это уже полный писец!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Кент 13.02.2017 11:09
Оце позорище..... прокурор краде, а йому всього навсього догану!!!!!

чи й собі щось вкрасти на роботі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100