реклама

реклама

Данько: "Суглоби необхідно постійно навантажувати"

Данько: "Суглоби необхідно постійно навантажувати"

Вислів «рух – це життя» чи не найбільш актуальний якраз для людей похилого віку. Коли людина рухається, то в неї нормально функціонують усі органи і системи.

 На цьому наголошує кандидат медичних наук, лікар-невропатолог, заввідділенням реабілітації Черкаського пансіонату ветеранів війни і праці Руслан Данько.

- У похилому віці захворювання, котрі раніше були в гострому періоді, переходять у хронічні форми і поступово прогресують, - каже лікар. – Літніх людей турбують і хвороби внутрішніх органів, і опорно-рухового апарату і емоційно-вольової сфери. Тому на перший план треба ставити профілактику тих же гастритів, інфарктів, інсультів, судинних кризів. Дуже важливою є профілактика порушень кровообігу в кінцівках. Тому акцент треба робити на рух.

Пан Данько зауважує: у людському організмі дуже багато суглобів. Якщо вони не рухаються, або рухаються недостатньо, то перестають нормально функціонувати. Потім виникає біль. Щоб цього не відбувалося, треба робити зарядку і багато ходити.

Підтримує лікар і ту теорію, що всі хвороби виникають від нервової системи. Дуже часто літні люди надумують собі ті чи інші недуги і страждають від цього:

- Безумовно, з віком міняється психіка. Знижується пам’ять, здатність мислення, страждає емоційна сфера. Старі люди стають надто емоційними, дратівливими, інколи егоїстичним. Тому добре слово і увага оточення нерідко допомагають ліпше, ніж медикаменти. Також треба залучати людей до праці. Коли людина працює, десь задіяна і бачить перед собою мету, хвороби відходять на задній план.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Чорний полковник 18.11.2011 09:28
А може запровадити по всій Україні щоденну ранкову фіззарядку для людей похилого віку? Так як в Японії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100