реклама

реклама

Цьогоріч у Черкаському державному технологічному університеті розпочнуть підготовку фахівців зі спеціальності «Історія та археологія».

index

– Відтепер наш університет готуватиме фахівців у галузі історії, музеєзнавства, експертизи культурно-історичних цінностей, правової охорони історико-культурних пам'яток. Набір студентів на спеціальність «Історія та археологія» розпочнеться уже під час цьогорічної вступної кампанії. Згідно ліцензійного обсягу,  ми плануємо набрати до 40 студентів на денну та заочну форму навчання.  Ми ставимо перед собою завдання формування кадрового та наукового потенціалу України через пізнання історико-культурної спадщини нашого народу. Реалізуватиме це колектив докторів та кандидатів наук (авторів монографій, підручників, посібників, авторських курсів з історії) у рамках наукової школи, що діє в Черкаському державному технологічному університеті з 1998 року, – зазначив  ректор ЧДТУ Олег Григор.

– Наші студенти матимуть змогу отримати ґрунтовні знання з різних галузей історичної науки, зокрема - історії України, всесвітньої історії, археології, етнології, історичного краєзнавства, джерелознавства, історіографії. Зможуть опанувати основи науково-дослідницької роботи в бібліотеках, архівах, музеях, а також - публікувати власні роботи в наукових виданнях, брати участь у міжнародних наукових конференціях, – повідомила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін, кандидат історичних наук, доцент Ірина Стадник. – По закінченню навчання наші випускники зможуть працювати у науково-дослідних інститутах та дослідницьких центрах, у антикварних і букіністичних салонах (експертами-консультантами), у структурі органів державного управління, у музеях, історико-культурних заповідниках, тощо.

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 ввв 16.02.2017 06:20
Цитую Скептик:
Це називається війна за абітурієнтів. Але партизанська війна. Тепер Черевку треба будівельний факультет відкрити і буде 1:1. Насправді - хуторянщина.

краще і не скажеш. Щоб створити наукову школу потрібні десятиліття. Ситуація аналогічна медакадемії в Черкасах на базі училища по підготовці медсестричок... Хуторянщина , невже керівники цих ВНЗ цього не усвідомлюють ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Не чув 15.02.2017 23:58
Відома наукова школа? А завідувач кафедри - кандидат наук? У нас на Черкащині взагалі дуже відомі історичні наукові школи ( ще з часів марксизму-ленінізму) Перехреста, Бушина, Чабана й іже з ними.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Скептик 15.02.2017 18:07
Це називається війна за абітурієнтів. Але партизанська війна. Тепер Черевку треба будівельний факультет відкрити і буде 1:1. Насправді - хуторянщина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Vasko 15.02.2017 13:12
Гарант освітньої програми з історії в ЧДТУ "легендарний вчений" Микола Іванович Бушин. Не смішить людей такою песпективою...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Дивно 15.02.2017 01:05
Навіщо в технічному університеті готуватимуть істориків і археологів, коли є фаховий історичний факультет ЧНУ та інші гуманітарні заклади? Можливо, ЧДТУ варто зберігати свій технічний профіль? Хоча який там уже профіль, коли філологів стільки, як технарів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100