реклама
Sucurity Police

реклама

Представники угорської компанії “Organica” протягом трьох днів консультувалися зі спеціалістами Черкаського водоканалу щодо системи каналізації міста та методів очистки стічних вод. Як повідомляє прес-служба КП «Черкасиводоканал», іноземці прагнуть побудувати у Черкасах локальні очисні споруди, які працюють за новітньою технологією — очищують стоки біологічним шляхом за допомогою бактерій та рослин. Такі очисні споруди вже успішно діють в Угорщині (Будапешт), Туреччині та Китаї.

 - У жовтні ми разом з міським головою відвідали Угорщину, де ознайомилися із роботою їхніх очисних споруд, - розповідає Сергій Овчаренко, директор КП “Черкасиводоканал”. - Нас цей проект зацікавив, адже, по-перше, це прогресивна екологічна технологія, по-друге, вона економніша, адже очисні споруди розташовані локально в окремих районах міста, отже немає потреби в дороговартісному перекачуванні стоків із віддалених районів міста на головні каналізаційні колектори.

Очисні споруди в Угорщині (Будапешт)

Очисні споруди в Угорщині (Будапешт)

Але, за словами Сергія Овчаренка, до того, як угорці представлять реальний план та аргументують доцільність його реалізації в умовах нашого міста, зарано говорити про конкретні кроки. Саме для збору інформації представники фірми  “Organica” і відвідали Черкаський водоканал. На підприємстві вони отримали вичерпні відомості про роботу міської каналізаційної системи, про методи очищення стоків та контролю цього процесу.  Також консультувалися вони і з фахівцями ПАТ “Азот”, яке є власником очисних споруд обласного центру.

organika2

- Безперечно, ми зацікавлені в запровадженні новітніх альтернативних шляхів очищення стічних вод, - наголошує Сергій Овчаренко. - Нині має величезне значення вартість як очистки, так і перекачування стоків. Так, вартість спорудження очисних споруд за технологією цієї компанії не більша, ніж звичайних, але вони дешевші в експлуатації на 30 %.

Якщо угорці доведуть доцільність реалізації такого проекту, то в мікрорайонах Черкас можуть з'явитися очисні споруди, побудовані у вигляді теплиць з рослинами.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Оксана Колісник 17.11.2011 12:23
Непогана річ. Тільки ось питаннячко: угорські кошториси передбачають наші відкати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100