реклама

реклама

Завтра, 16 лютого 2017 року, о 10.20, в Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №8 (за адресою: вул. Смілянська 88/2) відбудеться відкриття меморіальної дошки пам’яті випускнику цієї школи, Герою України Черненку Андрію Миколайовичу. Про це повідомляють у департаменті освіти та гуманітарної політики.

Запрошуються всі небайдужі черкащани вшанувати пам’ять Героя.

Лист-довідка про життєвий шлях Черненка Андрія Миколайовича

Черненко Андрій Миколайович народився 9 грудня 1978 в селі Слободо-Петрівка, Гребінківського району, Полтавської області. Його дитинство минуло в Черкасах, і зараз тут проживають його батьки та брат. Протягом дев'яти років навчався в Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 8, яку закінчив у 1994 році.

Опісля закінчив Національний транспортний університет за спеціальністю «інженер-технолог».

Пройшов строкову службу в лавах Збройних сил України, служив у м. Мукачево. У 2008-2012 роках разом із дружиною працював у Посольстві України в Нідерландах.

Після повернення в Україну проживав у Києві, працював на станції технічного обслуговування.

Уперше прийшов на Майдан після побиття студентів 30 листопада. Відтоді бував там майже щовечора. Допомагав укріплювати барикади, але принципово не брав зброю в руки. Був переконаний і переконував інших, що перемогти можна і без зброї...

18 лютого 2014 року Андрій вийшов із дому о пів на дев'яту вечора. Обійняв дружину, яка залишилась удома з семимісячною донькою, сказав, що кохає її, і пішов на Майдан. Того ж вечора Андрія було смертельно поранено. Помер він тієї ж ночі у київській лікарні № 17.

Указом Президента України від 21.11.2014 № 890/2014 було присвоєно звання Героя України посмертно.

Нагороджений орденом «Золота Зірка» та медаллю «За жертовність і любов до України» (червень 2015, посмертно) за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності.

 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100