реклама

реклама

Після виборів 2010 року і створення Партією вільних демократів і Партією регіонів більшості у Черкаській міській раді, ситуація з корупцією «стабілізувалася». Так вважає депутат міськради Володимир Мамалига.

 «При новій коаліції ні тобі перевірок якості будівництва та ремонту доріг, ні відповідності вартості якості харчування дітей, ні перевірок за моїми ж депутатськими запитами.  «Тиш, гладь і Божа благодать…» і бюджетні кошти йдуть направленим потоком у «правильному» напрямку через «правильні» фірми», - пише він на своєму блозі.

На такі роздуми депутата наштовхнув матеріал «Всеїдні карасі в черкаській воді», опублікований на сайті «Наші гроші», а також на «Прочерку».

Мамалига: У Черкаській міській раді, ситуація з корупцією «стабілізувалася»

Мамалига: У Черкаській міській раді, ситуація з корупцією «стабілізувалася»

За словами Володимира Мамалиги, до цього можна додати деякі факти, про які більшість черкащан вже забула.

«Як повідомляє архів  офіційного сайту Черкаської міської ради, «в 2005 році було створено Єдиний тендерний комітет лише із керівників структурних підрозділів, очолив який Павло Карась. Зацікавленість представників комітету вплинула на якість його роботи: за 2006 рік проведено 182 тендерні процедури, зекономлено близько 10 млн. грн», - цитує депутат.

«Яким чином зрозуміти слово визначення «зацікавленість» стосовно черкаських чиновників – питання не до нас із вами, а до органів, які мають запобігати проявам корупції, і  які робили це раніше, - розмірковує він далі. -  Як усім відомо, різноманітні ситуації навколо тендерних закупівель у Черкасах неодноразово ставали темою скандалів, журналістських розслідувань та дій силовиків. За минулу каденцію міського голови по епізодах,  наближених до тендерів, правоохоронцями порушено декілька кримінальних справ. Згадайте лише ситуацію із закупкою квартир за бюджетний кошт та кримінальну справу з цього приводу. А ситуація з дитячим харчуванням, коли основним критерієм визначається не меню для дітей, а дешевизна цього самого меню.  А перевірки і коментарі УБЕЗу навколо закупок медичного обладнання? Можна пригадати і гарячий бітум із сусідньої області, яким засипали ями на наших дорогах, і нечеркаські фірми із сумнівною репутацією, які косили газони та обрізали дерева у нашому місті. Що не місяць – то нова тема для скандалу.
Співробітники СБУ декілька років тому навіть нібито затримували посадову особу тендерного комітету на хабарі, а сам Одарич тоді заявляв, що СБУ діють за його «наводкою».Чому нібито? А тому, що затримувана особа на сьогодні радісно трудиться в органах місцевого самоврядування, а у виконкому таблички «Тут хабарів не беруть» змінили на стаціонарні. Невже протекціонізм, «відкати» та хабарі у Черкасах пішли у далеке «помаранчеве» минуле?..

Складається стійке переконання, що прокуратура та міліція поборюють прояви корупції не у Черкасах, а десь у віртуальному просторі. А старі, незавершені справи припадають пилом у дальніх шухлядах. І надії на те, що у коаліціантів прокинеться совість, а Тулуб виконає свої обіцянки і покарає корупціонерів у міській владі, тануть разом з рейтингом партії влади і добробутом громадян.  Влада, а вірніше її фігуранти, готуються до нових виборів, тож бюджетні мільйони, призначені на дороги, лічильники, дерева, труби, ліки та віники знайдуть своє гідне використання.»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #3 Читач 18.11.2011 10:25
Щось він вже набрид...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 О!!! 17.11.2011 22:54
И еще, что тут написано? " Вроде бы, кажется, поговаривают" и тд и т п. К величайшему сожалению, Прочерк может скатиться из уважаемого сайта в ранг "желтой прессы" обслуживающей определенные политические интересы определенных политических кругов. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Маестро Сміттєпад 17.11.2011 16:49
Володя, шо, вибори ****ю чуєш, шо активізувався?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100