реклама
Sucurity Police

реклама

У січні ц.р. від черкаських платників  до бюджету надійшло понад 6,3 млн. грн. військового збору. Як відзначив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк, сума надходжень збору на підтримку української армії зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 27% або на 1 млн. грн.

Серед основних чинників позитивної динаміки сплати військового збору – зростання мінімальної заробітної плати, легалізація найманих працівників, адже, як відомо, військовий збір сплачується з легальних доходів.

Варто нагадати, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та низку інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Тобто, до бази оподаткування військовим збором входять всі доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України та, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Цього року доходи фізичних осіб теж оподатковуються військовим збором за ставкою 1,5%.

Звертаємо увагу, що лише платники єдиного податку не сплачують військовий збір, решта податкових агентів є платниками військового збору.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100