реклама

реклама

За перший місяць року Черкаська область спрямувала до бюджетів усіх рівнів 772,9 млн. гривень податків і зборів, тим самим збільшивши минулорічний показник у 2,3 раза або на 435 млн.грн. У тому числі до державного бюджету зібрано 421,1 млн. грн., до місцевих – 351,8 млн.грн. Також сплачено 234 млн.грн. єдиного соціального внеску. Основні показники роботи фіскальної служби області повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

«До держбюджету забезпечено податків на 295 млн. грн. (у 3,3 раза) більше січня 2016 року. До місцевих бюджетів – на 140 млн. грн. (у 1,7 раза) більше, ніж у січні 2016 року»,  – зазначив начальник головного управління ДФС у Черкаської області.

бюджет

Він відмітив, що фіскальна служба області забезпечує стабільне надходження податків до бюджетів і позитивну динаміку надходжень.

Так, за січень п.р. забезпечено надходження 227,9 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 57 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, 170,9 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Окрім того до державного бюджету перераховано 18 млн.грн. військового збору.

Щодо податку на додану вартість, то за січень зібрано 330,4 млн.грн. цього податку з вироблених в Україні товарів. «Це найбільший показник із початку адміністрування ПДВ. Цьогорічний січневий збір ПДВ у майже у 5 разів або на 259,3 млн.грн. більший за показник січня минулого року», – сказав Максим Криштопа і додав, що частка ПДВ у доходах зведеного бюджету склала 43 відс., державного – 78 відсотків.

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 86,4 млн.грн. єдиного податку – на 43,6 млн.грн.  або у 2 раза більше, ніж у січні минулого року. Земельний податок та орендна плата перерахована в сумі 50,3 млн.грн. – більше на 13,9 млн.грн. (у 1,4 раза). Також місцеві бюджети отримали 32,6 млн.грн. акцизного податку з роздрібу, що на 14,8 млн.грн. або у 1,8 раза більше.

«Я дякую платникам, які сумлінно сплачують податки і тим самим забезпечують стабільність бюджету, сприяють вирішенню найважливіших соціальних питань та посилюють економічну безпеку нашої країни», – зазначив М.Криштопа.

Він нагадав, що наразі триває кампанія декларування доходів за 2016 рік і закликав черкащан, які зобов’язані задекларувати доходи, виконати свій конституційний обов’язок. Детальні консультації та практичну допомогу декларанти можуть отримати у найближчому центрі обслуговування платників.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100