реклама

реклама

За допомогою верхнього одягу та термосів із гарячим чаєм гріються чотирикласники на уроках в колегіумі «Берегиня». У класах холодно, температура повітря не відповідає нормам, тому діти хворіють та пропускають заняття. Така ситуація триває з 23 січня, коли скінчився загальний карантин, по сьогоднішній день. Як пояснює адміністрація школи, це пов’язано із аварійним станом елеваторного вузла теплового пункту школи, який не в змозі забезпечити належний тепловий режим навчального закладу, пише "Про все"

16710663_1243723535709567_902792487_o-500x375

- В класі дуже холодно, тому я в куртці. Пальці мерзнуть, незручно писати. Коли обідаємо на перервах - гріємось, сидячи на батареях, - розповідає учениця 4 класу Аліса Пасєка.

За словами мами чотирикласниці Дарини Ольги Кохась, вже третій тиждень поспіль температура у класах сягає 13 градусів, і до обіду стовпчик термометра  ледь доходить до 15 градусів

- Ми терпіли, але терпець увірвався, коли діти почали масово хворіти. В того - отит, у тієї - цистит. Ми хочемо, щоб нас почули чиновники, наш мер Анатолій Бондаренко. Щоб міська рада виділила кошти та поставила нормальні склопакети замість дерев’яних вікон, які пообмерзали навіть із середини, - обурюється Ольга. – У спортивній залі температура взагалі 6-8 градусів.

Слова мами підтверджує і класний керівник Тетяна Сиром’ятникова. Учнів вчителька просить приносити з собою подушечки на стільці, термоси з гарячим чаєм.

- У мене в класі 28 дітей, зараз через хворобу немає десяти. Батьки жаліються на отит, синусит, хворі нирки, ОРЗ. Весь час холодно. Дітям важко зосередитись, постійно просяться до туалету, - каже вчителька. – Як пояснював директор, через слабкий тиск в мережі тепло не подається на верхні поверхи школи.

Проблема, насамперед, в подачі тепла - тиск в системі теплопостачання не забезпечує ТЕЦ, стверджує директор колегіуму «Берегиня» Василь Титаренко. Спеціалісти вже проводили відповідну перевірку та склали акт, яким рекомендується заміна обладнання в тепловому пункті школи.

- У нас старе обладнання - йому вже 9 років і воно вийшло з ладу. Два чи три тижні тому вже була комісія з господарської групи Департаменту освіти та оглядала його. Щоб вирішити проблему, по суті треба призупиняти навчання на 3-4 дні та провести ремонтні роботи. Але це вирішую не я, а Департамент, - пояснив директор.

Яким чином планується вирішити питання, повідомив у коментарі «Про все» начальник Департаменту освіти і гуманітарної політика Черкаської міськради Ігор Волошин.

- Ми щоденно моніторимо ситуацію щодо температурного режиму в кожному навчальному закладі. Нам відома ситуація, яка трапилася в колегіумі «Берегиня». Я особисто виїжджав на місце і дійсно виявилось, що в кількох кабінетах температурний режим нижче від встановленої норми в 17-20 градусів. Про цю проблему мені стало відомо на минулому тижні, і до цього часу ми намагались самостійно вирішити питання. Сподіваюсь, що до понеділка проблему буде вирішено, - зазначив посадовець. – Ми звернулись до ТЕЦ, щоб вони направили власних фахівців, але поки реакції не було. Також ми подали до ПСЕР пропозицію придбати необхідне обладнання. Суму для закупівлі заклали десь трохи більше 100 тис. грн. Зараз ми рекомендуватимемо директору проводити якісь заміни, щоб діти оминали ті класи, в яких холодно.

11112

Разом з тим, згідно з актом, підписаним посадовими особами колегіуму та Департаменту освіти, на повноцінний ремонт необхідно 350 тисяч гривень, оскільки необхідно провести капітальний ремонт елеваторного вузла теплового пункту, поставити циркулярний насос для підтримання тиску та замінити теплообчислювач.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Цікаво 17.02.2017 06:52
Дев"ять років обладнанню і воно вже старе?хто ж його таким облаштовував і хто відповідає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Alexandr Lut 17.02.2017 05:57
Ви підіть ще в ЧТХК! Там ще гірше: діти і навчаються в холоді і проживають в гуртожитку в холоді! На вулиці тепліше, ніж в приміщенні :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Уманский Еврей 17.02.2017 03:15
Итоги майдана!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100