реклама

реклама

Новий очільник черкаського театру Петро Ластівка, який приїхав на Черкащину з Західної України, вважає, що відбудований черкаський театр може стати справжнім культурним центром. Він вже зустрічався з обласною владою, проектантами. Стверджує, що просив проектантів врахувати саме можливість встановлення сучасного потужного сценічного освітлення. Про це та інше він розповів на сьогоднішній прес-конференції.

DSC_0034

– Театр – це корона міста Черкаси. Це культурний центр, який притягає до себе всю увагу черкащан. Нині посеред цього центру – руїна. Але запевняю, що і будівельники, і влада, всі розуміють цю проблему. Її треба вирішувати. Щодо культурного центру, то це не просто ідея. Це має бути втілено в життя. Але це ще навіть не оформлено на папері. Вважаю, що для створення такого центру треба, зокрема, зробити потужне освітлення, яке б після ремонту освітило і будівлю і пам’ятник Шевченка та іншу архітектуру поряд, – розмірковує Ластівка.

Поки триває ремонт, черкаських акторів має прихистити будівля колишнього кінотеатру «Салют».

– Це буде напівстаціонар ний, напівпересувний театр. Ми розташовуватимемося в «Салюті», але є до мовлення про вистави і в Будинку вчителя, і в ЦДЮТ, і в музеях. Все робитимемо, щоб нас глядач не забув. Ми вже плануємо три вистави, а також запускаю в роботу концертний проект, – зазначив директор театру.

Щодо запитань по ремонту театру, то він стверджує, що над глядацькою залою на даху натягли плівку і зашиватимуть дах матеріалом.

– До роботи над театром долучився ще один архітектор, сучасний, з креативними поглядами. В цілому ж, працює ціле архітектурне бюро, тож я сподіваюся, все буде зроблено якнайкраще, бо, зрештою, вони ж фахівці, – каже Петро Ластівка.

Щодо термінів ремонтних робіт, то він каже, що все йде за планом, але вже в жовтні хоче почати новий театральний сезон. Чи вдасться втілити в життя плани, покаже час.

Ще одне питання, яке порушив Ластівка, це кадрове питання. Каже, що не робитиме революції.

– Щодо осучаснення вистав, то скажу так, що жодних угро-фінських матюків, чи англійських, чи французьких там не буде. Не вбачаю естетичної потреби. Але говоритимемо з глядачем сучасною мовою. Вистави, вони як життя людини, народжуються, старішають і помирають. Але ми намагатимемося робити все так, щоб залучати більше глядачів, – зауважив Ластівка.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #4 ledi 17.02.2017 14:55
хоч би не втратити того що було здобуто.нічого особистого.не на того поставили одним словом - моль минулорічна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #3 Театралка 17.02.2017 12:29
Потужне сценічне освітлення повинне освітлювати потужний репертуар.на той що був і кошти шкода витрачати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Актер 17.02.2017 10:17
Это не директор хочет а влада :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Актер 17.02.2017 10:13
Мдаааа, говорить - не значит делать :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100