реклама
Sucurity Police

реклама

Студенти, викладачі, співробітники УДПУ мали унікальну можливість подивитись виставу столичного театру української традиції «Дзеркало», присвячену героям АТО «Блокпост Україна». (За твором Бориса Гуменюка. Художній керівник театру та постановник вистави - заслужений діяч мистецтв України Володимир Петранюк.).

Київський театр «Дзеркало» побував у нас з ініціативи історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (декан - кандидат філософських наук, професор Анатолій Карасевич).

6

В актовій залі окрім викладачів та студентів були присутні представники громадських організацій, воїни, які пройшли дорогами війни на Сході, волонтери, дружина загиблого в АТО уманчанина Анатолія Слонського – Оксана.

Вистава, професіональний виступ артистів справили потужний вплив на емоції глядачів. У «Блокпості» є суб’єктивна реалістична картина війни на Сході України від безпосереднього її учасника -  добровольця, письменника Бориса Гуменюка. Його форма подачі образів та подій відповідає украй динамічному часу, а за змістом і глибиною не поступається філософським трактатам. Про те як він, письменник, бачить війну у одному із інтерв’ю автор «Блокпоста» Борис Гоменюк сказав: «Війна дає можливість пошуку простих відповідей на складні запитання. Смерть, страх, героїзм, відвага, зрада, втрата, кров, кров, кров, Вітчизна. Це – справжній пошук. Це шлях – вартий того, аби його пройти. Вартий того, аби про це ще комусь розповісти. Це – випробування. Ти випробовуєш себе. Вітчизною, кров’ю і – смертю».

Гра артистів театру сподобалася всім присутнім. Вона, в черговий раз, дозволила заглянути в дзеркало сьогоднішньої історії України, де всім болить. В яскравих сценах фронтового життя і житейських буднях режисер Володимир Петранюк зі своїм талановитим колективом показав генетичну єдність народу України, глибокий драматизм воєнного конфлікту на рівні громадянської війни, тягу народу до миру, його жертовність і героїзм. Особливо символічно і урочисто прозвучав у залі гімн України, як віра народу в нашу перемогу.

Щирі слова подяки від імені переповненого актового залу творцям вистави висловили проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Ревнюк та декан історичного факультету Анатолій Карасевич.

Прес-центр УДПУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100