реклама
Sucurity Police

реклама

Кілька сотень черкащан – представників громадськості та влади, військових, ветеранів Майдану і війни на сході України – прийшли сьогодні на площу Слави, щоб ушанувати пам’ять загиблих на Майдані та у війні на Донбасі.

Покладання

Вони поклали квіти до пам’ятників борців за волю України, до народного меморіалу Небесній Сотні та Небесній Варті (загиблим на Майдані та в АТО), пам’ятника Генералові Момоту.

Після цього відбулася поминальна служба в Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ Київського патріархату. Молитовно згадували не тільки бійців Небесної Сотні, а й тих, хто загинув на Сході, зокрема два роки тому – у боях під Дебальцевим. На службі, зокрема, були присутні голова ОДА Юрій Ткаченко і його перший заступник Віталій Коваль, ректор ЧНУ Олександр Черевко, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко і його заступник Геннадій Шевченко, секретар міськради Олександр Радуцький, начальник управління культури та взаємозв’язків з громадськістю ОДА Олег Островський.

У церквi

Оскільки митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (керівник синодального відділу взаємодії з військовими) цього дня перебуває в Києві, службу очолив благочинний Черкаського району отець Андрій Шпунт. Йому співслужили священики УПЦ КП, а також представники УАПЦ і Української греко-католицької церкви.

У своєму слові після закінчення служби отець Андрій наголосив на непересічному значенні, яке Революція Гідності мала в історії України. Він також додав, що Майдан, по-суті, триває, тільки тепер він переродився у війну на сході України. Отець Юліан із УГКЦ додав, що хоча винних у розстрілі Небесної Сотні не покарано, проте вони не уникнуть Найвищого – Божого – суду. Він також закликав до оптимізму щодо майбутнього України.

Молебень

Сказав коротке слово і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко – він наголосив на важливості єдності усіх українців. «Мабуть, об’єднати націю ніщо не зможе краще, ніж пам’ять про героїв, які загинули за Україну», – наголосив Юрій Олегович. Він також подякував представникам церкви за те, що вони – завжди з бійцями на передовій, підтримують їх своїм мудрим словом.

Анатолій Бондаренко не став говорити промов, але у коментарі «Прочерку» зазначив, що прийшов ушанувати пам’ять загиблих передусім не як міський голова, а як людина. «Те, що відбулося три роки тому на Майдані й те, що відбувається зараз на сході України, заслуговує на пам’ять», – додав він.

У обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч представників громадських організацій, які відстоювали конституційні засади демократії, права і свободи людини під час Революції Гідності.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100