реклама

реклама

Місцеві органи влади втратили можливість встановлювати та контролювати вартість проїзду на маршрутах загального користування і перевізники встановлюють їх самі. Про це на сьогоднішній нараді в ОДА повідомив начальник обласного управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Сергій Чубань.

У середньому тариф зріс на 25% у порівнянні з минулим роком і коливається на приміських маршрутах від 42 до 70 коп за км та на міжміських від 50 до 60 коп за км.

У свою чергу, на міських маршрутах вартість проїзду погоджується виконавчими комітетами. І проїзд найбільше підвищився у Золотоноші до 5 грн, в Черкасах та Смілі до 4 грн.

27280593_jpg____________729x547_1484206669_613x428.75071225071_3_0

Нагальною проблемою в області є вивезення з ринку пасажирських перевезень нелегальних перевізників, що працюють без відповідних документів. Щоб вирішити це питання, в ОДА активували відповідну комісію, яка тричі засідала, а минулої п’ятниці здійснила виїзд у смілянському напрямку.

– Є результати, складені відповідні акти! Частково встановлено особисті дані осіб, які здійснюють нелегальні перевезення, а також визначені місця їх скупчення. Відповідну інформацію передали в поліцію, – пояснив Чубань.

Вислухавши доповідь, голова ОДА Юрій Ткаченко порадив щільніше працювати з управлінням Укртрансінспекції у Черкаській області.

– Чому там досі немає керівника? Це питання треба з’ясувати в міністерства? – звернувся він до заступників: – Вважаю, що раніше кришувалися нелегальні перевізники, а зараз хотілося б бачити повноцінну картину з залученням правоохоронних органів. Бо в кінцевому результаті це безпека громадян. Хтось має взяти на себе відповідальність за перевезення. А установа немає керівника.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець також вважає, що має місце кришування нелегальних перевезень з боку транспортної інспекції. Крім того, на його думку представники профільного управління з облдержадміністрації намагаються лікувати галузь, не встановивши діагноз. Про це він сказав, звертаючись до доповідача Чубаня.

– Треба спершу з’ясувати, скільки в області нелегальних перевізників. А їх 90%! А з цього виходять всі інші проблеми: ціна перевезення, відмова перевозити пільговиків. І ті три засідання профільної комісії – це найбільший провал, який я почув!

Сергій Чубань заявив, що працює на посаді лише 2 місяці, але похвалився трьома написаними протоколами на нелегальних перевізників.

У контексті цінового питання, Юрій Ткаченко також порадив керівникам районів тримати на контролі і питання пільгового перевезення. Бо йому надходили скарги з районів щодо відмов деяких перевізників перевозити АТОвців тощо.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Роман 20.02.2017 22:15
Цитую Гість міста:
Як знайти "золоту середину"?
А то ви не знаєте?! Та розігнати тих, хто дозволи з-під поли видає. Створити комісію з транспортних питань, можна навіть громадську. Всі засідання цієї комісії транслювати он-лайн із записом. Всі документи комісії публікувати в мережі. Оголосити відкриті конкурси, розгляд проводити під камери у прямій трансляції, ВСІ документи оприлюднити. Для контролю відповідності якості роботи перевізників комісія повинна приймати всі скарги містян із фото- або відеофіксацією фактів порушень. Розгляд скарг знову ж таки під камери з публікацією всіх документів.

Тільки ж не зроблять...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Гість міста 20.02.2017 17:02
З одного боку отримання дозвільних документів на маршрут займає час по кілька років (знаю від приятеля), для пришвидшення - треба дати "на лапу". А за іншого боку - якість надання послуг в маршрутках просто жахлива (навіть після здорожчання проїзду)! Як знайти "золоту середину"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100