реклама

реклама

У Золотоніському лісгоспі цьогоріч планують провести лісовідновлення на загальній площі 120,8 га, з них створять лісових культур на 58,5 га.

Основною лісоутворюючою породою, що зростає на території підприємства, є сосна звичайна. Тож для успішного проведення весняних лісокультурних робіт на базовому лісовому розсаднику у Ліплявському лісництві виростили 1675 тис. шт. сіянців, з них сіянців сосни – 1639, решта ­– сіянці дубу кореального, акації білої. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи, і навіть реалізувати залишок, адже ліплявські сіянці завжди славилися високою якістю та приживлюваністю.

DSC_2652

На підприємстві також заготовлено 746 кілограмів лісового насіння (сосна звичайна, дуб звичайний, горіх чорний, дуб кореальний, акація біла). Лісгосп повністю забезпечений і посівним матеріалом, за допомогою якого планують засіяти лісові розсадники на загальній площі 1,6 га.

"Ми практикуємо весняну посадку, тому до початку лісокультурної кампанії вже повністю готові. Весняні терміни створення лісових культур дуже стислі – в наших умовах всі роботи необхідно виконати якомога раніше, поки тримається волога в грунті. Ми ще з осені провели підготовку площ із застосуванням методу глибокого розпушування на майже 60-ти гектарах", – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Як розповіла інженер лісових культур Олена Лістрова, всі сіянці вже кілька років поспіль перед посадкою обов’язково обробляються суперабсорбентом «Максимарин» зі стимуляторами росту. Це спеціальний гель для обробки коренів. Він накопичує вологу і віддає її рослині в засушливі періоди, а також відлякує шкідників. Цей рік не стане виключенням, адже в лісгоспі переконалися в ефективності «Максимарину», завдяки використанню якого покращується приріст і підвищується приживлюваність сіянців.

Золотоніські лісівники вже підготували необхідний інвентар та за перших сприятливих погодних умов розпочнуть виконувати своє головне завдання ­ – створювати ліси на Лівобережжі Черкащини.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
0 #1 лісник 24.02.2017 00:39
"золотоніські лісники вже підготували необхідний інвентар". Інвентар - це МЄЧ КОЛЄСОВА - яким садовили ліс ще до жовтневого перевороту і які збереглися з радянських післявоєнних часів. Але вони їх "вже підготували". Ще пара публікацій і директор може стати заслуженим лісівником України! Якщо добре підготується!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100