реклама

реклама

23 лютого 2017 року Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна) проведено зустріч «Бути людиною. Історії з життя». Презентовано книгу «Бути людиною», яка складається з оповідань, надісланих на конкурс історій про людяність під час Другої світової війни. Всеукраїнський конкурс оповідань був проведений у 2016 році ВБО «Турбота про літніх в Україні» і Німецьким фондом «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє».

Прозвучали оповідання переможців та учасників конкурсу про людей, які належали до різних релігійних груп і національностей та в тяжкий час продемонстрували доброту і любов  до ближнього. Книга видана невеликим тиражем. Важливо, щоб про кожен благородний людяний вчинок дізналась якомога більше людей.

DSCN3329

Старший науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Бугеря Марина Олександрівна надала огляд історичної ситуації, у якій відбувались події, описані в оповіданнях: про втрати українців у Другій світовій війні, Голокост, Праведників народів світу, черкаську Праведницю Олександру Шулежко, про окупаційний період на Черкащині, депортацію кримських татар.

Про проекти «ТЛУ» в Черкасах в рамках програми «Місце зустрічі – Діалог», участь в конкурсі «Бути людиною»  розповіла виконавчий директор «ТЛУ» в Черкасах Бугеря Тетяна Анатоліївна. В залі було представлено роботи студентів та учнів ДХШ ім. Д.Нарбута  на тему Другої світової війни. Звучали вірші і пісні про добро та людяність.

Зворушливі життєві  історії не залишили байдужими, схвилювали присутніх.  Кухарчик Ганна Миколаївна, Кувикліна Ірина Віталіївна, Смаглій Ганна Петрівна поділились родинними спогадами своїх матусь про  людяність в часи війни. Дарменко Лариса Володимирівна розповіла про добрі справи сьогодення. Родина Ніни та Володимира Єремених,  почувши про обстріл Маріуполя, відразу зателефонувала та запросила їх переселитись до Черкас.

Одностайний висновок зустрічі: потрібно вивчати історію, засвоювати її уроки, розповідати в сім’ях про добрі справи та людяність. Це потрібно для того, щоби добрі вчинки повторювались ще і ще. І завжди, у будь яких обставинах потрібно залишатись Людиною, поспішати робити добро.

Захід проведено в рамках проекту «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100