реклама

реклама

З понеділка, 27 лютого, у православних починається Великий піст. У мережі з’явилися спеціальні календарі, в яких по днях розписане меню — що можна їсти у відповідний день посту. Проте владика Іоанн, митрополит Черкаський та Чигиринський УПЦ КП, вважає, що правила посту достатньо прості й лаконічні, тому потреби в окремих календарях просто немає, передає кореспондент УНН-Центр.

5ee11fa5fb4743321ad9dfa1fb470b6ea1b1c9f4

“Є головні правила, яких мають дотримуватися віряни під час Великого посту. Вони досить лаконічні. Наприклад, усім відомо, що під час посту не вживають м'ясні продукти, молочні та яйця. Якщо людина прокидається і знає, що сьогодні вівторок — а це завжди пісний день, то значить, що піст цього дня суворіший. А на Благовіщення, якщо цей день припадає не на середу і не на пятницю, навпаки, робиться послаблення посту, можна вживати рибу та вино. Те саме — на Вербну неділю. У перші два та в останні два дні Великого посту віряни дотримуються якнайсуворішого посту, вживають лише воду і взагалі нічого не їдять. Простим прихожанам допускаються якісь послаблення, а монахи, або ті, хто прагне певного духовного подвигу, навпаки, дотримуються найсуворіших правил та вимог. Вони ніколи не забудуть, що саме і в який день їм треба зробити. Тому не бачу потреби ще в якихось додаткових календарях”, - сказав владика Іоанн.

Він додав, що такі календарі православна церква ніколи не складала.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Віруюча 07.03.2017 14:31
Не складали, а продають на всю силу.Путан ця з твердженнями. Серйозніше потрібно священника відноситись до своїх висловлювань.Розгубите паству.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Маруся 28.02.2017 07:35
Наче найсуворіші дні це середа і п*ятниця. Він говорить про вівторок, а потім таки "якщо цей день припадає не на середу і не на пятницю". Щось не те
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100