реклама

реклама

Нещодавно, представники Черкаського обласного та міського центрів зайнятості взяли участь у підсумковому засіданні обласного молодіжного ресурсного центру. На заході керівництво організації публічно прозвітувало про результати діяльності у 2016 році та презентувало план роботи з основних напрямків на 2017 рік.

фото

В. о. директора обласного молодіжного ресурсного центру Олена Кудрявцева розповіла коротко присутнім про організацію, основні завдання на перспективу, реалізацію стратегії розвитку установи та проекти, у яких планується взяти участь у 2017 році. «Наша організація діє в області з 2008 року та підтримує молодіжні ініціативи і проекти, які спрямовані на виховання громадянської позиції молоді та реалізацію молодіжної політки на Черкащині. На даний час до складу організації долучилося понад 50 тисяч молодих активних людей регіону. Вже сьогодні нами визначено пріорітетні напрямки роботи у 2017 році, а саме: активізація громадянського активу, національно-патріотичне виховання молоді, реалізація її творчого потенціалу, розвиток клубних об’єднань за інтересами, популяризація та поширення волонтерства, розвиток інформаційно-консультативної діяльності та просування PR-статегії центру», - відзначила Олена Кудрявцева. На її думку молодь є стратегічним ресурсом соціально-економічного розвитку будь-якої держави в найближчій перспективі і являє собою головну рушійну силу у суспільно-політичних процесах та державотворенні.

Про співпрацю обласної служби зайнятості та молодіжного ресурсного центру розповіла провідний фахівець з профорієнтації відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Юлія Мельниченко, яка наголосила, що одним із спільних проектів, який проведено з метою популяризації актуальних професій у сфері обслуговування серед молоді, була організація у грудні 2016 року масштабного профорієнтаційного заходу «Кузня кадрів». Ця акція проходила у форматі пізнавально-розважальної гри, учасниками якої були 200 осіб, серед яких студентські команди місцевих навчальних закладів. На заході молодь отримала можливість особисто поспілкуватися з роботодавцями, презентувати їм своє резюме та пройти співбесіду англійською мовою. Водночас представник центру зайнятості наголосила на використанні в роботі служби інноваційних підходів – відеорезюме, відеовакансій і презентацій роботодавців та запуск електронної черги для реєстрації безробітних

На заході директор міського центру зайнятості Оксана Щербак прокоментувала  стан ринку праці міста та розповіла про всеукраїнський кадровий резерв Державної служби зайнятості. Вона запропонувала молоді прийти до центру зайнятості і скористатися можливістю скласти відеорезюме, яке буде розміщене у всеукраїнському банку даних. Також вона повідомила, що з метою виявлення професійних схильностей можна пройти діагностичне тестування, а завдяки участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, можна отримати не лише додатковий заробіток, але й досвід, який дасть можливість зрозуміти, наскільки прийнятною є та чи інша робота. А для тих, хто виявить бажання отримати додаткову спеціальність чи перекваліфікуватися, у центрі запропонують професійне навчання. «Затребувана спеціальність та належна кваліфікація – це той результат, над яким варто працювати і який в майбутньому здатний принести хороші дивіденди», - відзначила Оксана Щербак.

Довідково: З метою ефективної співпраці та об’єднання зусиль у сфері професійної орієнтації молоді, між обласної службою зайнятості та обласним молодіжним ресурсним центром, ще в жовтні 2016 року було укладено угоду про співпрацю. Основними напрямками спільних дій визначено, насамперед, організацію та участь у інформаційно-просвітницьких заходах, що проводяться для молоді, сприяння працевлаштуванню молоді та проведення заходів з питань соціальної підтримки та професійної орієнтації. Одним із важливих заходів спільної роботи між сторонами також являється залучення молоді до організації та проведення для учнів 9-11-х класів консультацій, анкетування, професіографічних екскурсій, днів відкритих дверей навчального закладу, інтерактивних заходів, конкурсів, квестів та акцій «Випускник».

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100