реклама

реклама

До нового сезону тут планують добудувати вольєри для річних видр та хижаків – вовків і бурих ведмедів. А ще найближчим часом колецію тварин поповнять парою молодих сервалів. Довгоногих африканських котів привезуть до Черкас з Одеського зоопарку, інформує ЧСН

zooo

Навесні нову «домівку» також отримають лемури, хамелеони та черепахи. Для них завершують облаштовувати експозицію «Мадагаскар», яку почали зводити ще влітку. А в новому комплесі для хижаків звели ще й необхідні господарські кімнати, яких в зоопарку не було взагалі.

Пара рожевих пеліканів, яка потрапила до зоопарку три року тому й досі не має потомства. Це й не дивно, розповідає Євген Ван, адже гніздяться вони колоніально. Тож в майбутньому в зоопарк мріють придбати ще пару екзотичних птахів. Допоки ж працівники хитрощами змущують пернатих повірити, що вони у вольєрі не самі.

Улюбленці Черкас – ведмеді Юля та Василь, разом зі своїми малюками вже давно не сплять, розповідає директор зоопарку. Сімейство бурих почуло весну та час від часу бродить кліткою.
Період розмноження більшості тварин приходиться на весну, розповідають зоологи. І запевняють – прийдешня, на щастя, винятком не стане.

Працівники зоопарку неохоче розповідають про майбутнє потомство своїх вихованців. Бояться зурочити ще ненароджених малюків. Але запевняють, що наприкінці березня таки чекають на поповнення у мавп та деяких копитних. Втім, помилуватись малюками можна буде не скоро, адже тим ще потрібно зміцніти та стати хоч трошки самостійними.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100