реклама

реклама

З 1 березня в Черкасах може бути вимкнено близько 500 ліфтів, які знаходяться на обслуговуванні КП «Соснівська СУБ». Все через те, що станом на сьогодні підприємством не підписано додаткову угоду з СРБП «Черкасиліфт» про продовження терміну подальшої співпраці.

Як пояснив «Про все» директор комунального підприємства «Соснівська СУБ» Роман Моторний, з  боку СУБу відмова підписати цю угоду продиктована завищеною сумою, яка в ній вказана. Таких коштів на рахунках служби утримання будинків просто немає.

ujuymum-500x318

- Директор «Черкасиліфта» Петро Сороколєт приніс текст нової угоди, в якій прописано, що наше комунальне підприємство повинне сплачувати з 1 березня за їх послуги 430 тис. грн. замість 230 тис. грн., як це було раніше. У нас немає таких грошей, тому ми і відмовились підписувати угоду, - зазначив директор КП. – "Черкасиліфт" нам фактично викручує руки, диктуючи власні цінові умови. Ми погодимося підписати додаткову угоду лише у випадку повернення ціни на попередній рівень.

Роман Моторний також зазначив, що питання зараз вирішується. Вже було проведено нараду за участі представників СУБ, «Черкасиліфта» та директора Департаменту ЖКГ Олександра Яценка. І хоча, за його словами, компроміс так і не було досягнуто, прийнято рішення до кінця лютого віднайти іншу підрядну організацію, яка погодиться обслуговувати черкаські ліфти.

16806779_1006093256190641_6875329862248735980_n-500x345

Також, він запевняє, що ліфти не будуть відключатися, оскільки «Черкасиліфт» не має на це жодного юридичного права і відключення може потягти за собою кримінальну відповідальність.

У свою чергу, директор СРБП «Черкасиліфт» Петро Сороколєт зазначає, що відключення ліфтів у разі закінчення терміну угоди про обслуговування є цілком законним.

- Ліфт - це вертикальний транспорт підвищеної небезпеки і, згідно з правилами безпечної експлуатації, без відповідного технічного обслуговування ліфти потрібно буде зупиняти. А термін попередньої угоди якраз і закінчується 28 лютого, тож, відповідно, з 1 березня буде припинено техобслуговування. Про відключення ліфтів ми попередили міського голову Анатолія Бондаренка і прокуратуру ще 22 лютого, - зауважив Петро Сороколєт у коментарі «Про все».

Також він наголосив, що визначені ними кошти цілком справедливі і обґрунтовані. За його словами, базова ціна за обслуговування одного ліфта в місяць не змінювалась ще із 13 грудня 2007 року і становила 395,93 грн. І тоді вона вираховувалась з тодішнього рівня мінімальної заробітної плати - 460 грн.

- Ми здійснили перерахунок базової ціни, виходячи з мінімальної зарплатні 1600 грн., яка ще діяла у листопаді. Тож зараз ціна обслуговування одного ліфта складає 726,09 грн., що і було зазначено в додатковій угоді. Це при тому, що ми не брали до уваги факт підвищення мінімальної зарплатні з 1 січня цього року, - зауважив директор "Черкасиліфта".

Після перерахунку місячна вартість обсягу робіт в угоді була збільшена. Якщо раніше СУБ повинен був сплачувати 229 тис. грн., то зараз ціна складатиме 430 тисяч гривень щомісяця.

- Ці пропозиції в додатковій угоді було надано Соснівському СУБу ще кілька днів тому, але вони відмовились її підписувати. І це, при тому, що вони не платили і за старою ціною та мають заборгованість перед нами за останні 5 місяців трохи більше 845 тисяч гривень, - каже Петро Сороколєт. – Звісно, що це вимушене підвищення викликає невдоволення, але потрібно і нас зрозуміти. У ці кошти закладено зарплатню працівників, інструментарій, матеріали. Через нестачу коштів ми вимушені скорочувати працівників. Вже зараз під нього потрапило 34 особи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Кент 27.02.2017 10:38
Головне льодовий палац та колесо огляду... а люди без ліфтів будут здоровішими!!!!

ну гАспадарник і накерує містом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100