реклама

реклама

На Черкащині майже 50 сіл та хуторів залишились відрізаними від райцентрів. Місцеві перевізники там просто відмовились возити людей. Тамтешнім мешканцям тепер доводиться долати кілометри пішки до найближчих трас, або наймати автомобілі аби дістатися "великої землі". У чому причина ізоляції, розповідає "Інтер".

images

Своєму прізвищу Лінива Людмила аж ніяк не відповідає. Ось вже третій місяць мало не щодня жінка долає пішки по десять кілометрів, аби дістатися з Калинівки до траси. Там вона ловить або рейсовий автобус, або попутку щоб доїхати в Черкаси на лікування. В село міжміський транспорт вже давно не заїжджає.

"Купила оці сапожки, для того щоб ходить. Через кожні два дні їхати на Черкаси мені добиратися, а ніякого автобуса нічого немає і доводиться оце берегом, попід лісом попід дорогою йти", - сказала Людмила Лінива - жителька села Калинівка

Географічно, Калинівка розташована не зовсім зручно. До найближчої траси звідси 5-6 кілометрів. Але до листопада минулого року спеціальний рейсовий автобус з Городища ходив сюди. Двічі на тиждень він під'їжджав ось до цієї зупинки. Але після того, як єдину в райцентрі автостанцію закрили - зв'язок для селян із зовнішнім світом перервався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області порахували населені пункти, до яких не проїхати автобусом

В транспортній осаді опинилось і сусіднє Цвіткове, але там хоч працює залізнична станція. А от півтисячі мешканців Калинівки добираються до райцентру хто, як може. Автомобілі є не у всіх, а наймати машину дуже дорого.

Місцеві жителі ще з грудня просили районних чиновників налагодити транспортне сполучення. Та у відповідь отримували лише обіцянки. У Городищенській райадміністрації пояснюють, після банкрутства місцевої автостанції вони намагалися знайти перевізників на маршрут Городище - Цвіткове - Калинівка. Та через його нерентабельність, підприємці відмовлялись. Вчора адміністрації таки вдалось вмовити одного з них.

"Я вам гарантую, що з понеділка вже в нас розроблений маршрут і графік почасовий цього маршруту - понеділок і середа, як раніше він працював так і буде працювати", - сказав Василь Скинник, перший заступник голови Городищенської районної адміністрації

У подібній транспортній осаді разом з Калинівкою опинилися ще майже півсотні сіл та хуторів. Як там вирішувати питання сполучення, в області поки не знають. Перевізники навідріз відмовляються обслуговувати нерентабельні маршрути. Причиною всьому пільгові перевезення, кажуть чиновники. Тільки Черкаській області Держава ще не відшкодувала за них понад 5 мільйонів гривень.

"Перевізники зараз на міжміських маршрутах перевозить пільговиків за свій рахунок, а ви знаєте , що пільговиків за останні час збільшується і деякі перевізники вже дійсно не витримують цього навантаження", - сказав Сергій Чубань, начальник управління транспорту Черкаської обласної адміністрації

Заборгованість відшкодування за пільгові перевезення для області може обернутися взагалі транспортним колапсом. За останні кілька днів до обласного управління транспорту перевізники з двох районів надіслали попереджувальні листи по можливість банкрутства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 блазень 26.02.2017 21:37
А причина у фактично відсутності обласної державної влади :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 депутат 26.02.2017 15:00
Це що, цього не бачать голови РДА ОДА, то можливо їх оселить в цьому селі, щоб попробували самі, так добираться, інакше вони цього не зрозуміть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Сидоров 26.02.2017 14:01
А що може бути простіше, має борг держава, віддай. І не робити проблему.Бо як з людей требувати борги, то держава має певні важелі. А як самій віддати борг, то зась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100