реклама

реклама

Про проблеми та позитив упродовж двох місяців на посаді директора департаменту освіти та гуманітарної політики розповів Ігор Волошин. У мережі "Фейсбук" молодий керівник зазначив, що керувати розгалуженою структурою дуже відповідально, а також пообіцяв працювати так, аби у пріоритетних напрямках роботи відбувалися реальні зміни.

information_items_6271

Нагадаємо, Ігор Волошин був призначений керівником департаменту 23 грудня 2016 року. Про свою роботу він пише:

- Скажу так: очолювати таку велику і розгалужену структуру дуже відповідально. Проблеми садків, шкіл, гуртків, училищ, заходи, програми, карантин, бюджет... Але ніхто і не казав, що буде легко. Очолив департамент у період початку фінансового року, ухвалення програм по кожній із галузей на наступні 5 років.

Серед проблемних моментів за цей час: доопрацювання програми із розвитку позашкілля. Наразі ситуація складається таким чином, що традиційно недофінансовані гуртки мають низький рівень відвідуваності, а відтак - недостатню мотивацію для фінансування. Як на мене, то це серйозне питання, адже стосується 6700 дітей, які відвідують різні студії, та ще тих дітей, які б хотіли займатися у гуртках. Наразі необхідний як ґрунтовний аналіз системи позашкілля та її реформування, так її належне фінансування. Для мене розвиток дітей є пріоритетом, тому до позашкілля хотілося б бачити більш серйозного ставлення і з боку міської ради.

Складно було ухвалити рішення щодо звільнення вчительки Наталії Макаренко. Розуміючи, що проблема системна, відповідати довелося одному педагогу. Проте, глибоко переконаний, попри високий професіоналізм, порушення педагогічної етики неприпустиме.

Крім того, довелося зіштовхнутися з тим, що у департаменті не всі готові і вміють працювати у команді.

Проте, не проблемами єдиними...

Щиро радий за черкаські родини, які нарешті зможуть відправили своїх малюків до садочку. У Черкасах за цей період відкрили ще одну додаткову групу. Ще 5 відкриємо у поточному році, забезпечивши місця для тих 87-ми малюків, яким сьогодні бракує місця в садках.

Задоволений видатками на галузі по ПСЕР, хоча потреби спорту і культури враховані не всі.

Приємно, що за ці два місяці садочок 29 отримав столи для творчості піском, БМЦ - гончарну майстерню, школа веслування - нові ергометри, у 13-му садочку відремонтоване приміщення зимового саду, 11 нових комп’ютерних класів уже стоять у школах і багато іншого. Тобто матеріально-технічне забезпечення, яке є визначальним для комфорту дітей, триває.

І все ж до позитиву зараховую спокійне подолання періоду епідемії грипу - нехай шляхом тривалого карантину, але огородили дітей від поширення захворювання. Безпека і комфорт наймолодших жителів нашого міста - пріоритет роботи департаменту та міської влади.

Працюватиму надалі так, щоб слово "пріоритет" було не просто словом, а підкріплювалося реальними діями і змінами. А їх в освіті, культурі, молоді, спорті та позашкіллі потрібно ще дуже багато», – зазначив Ігор Волошин.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Кент 27.02.2017 11:34
Та який він нормальний? На громадськ слухання по зпбудові Соснівки вчителів та няньок з шкіл - садочків позганяв (здогадайтесь як їм сказали голосувати).

Краватку або зовсім не носить або таку надіне що ховайсь...і це людина - що керує освітянами та повинна бути взірцем....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Сидоров 26.02.2017 13:56
Невже нормальний керівник прийшов? Ну, дай бог йому остатися нормальним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100