реклама

реклама

Під час зими автодорожники Черкащини максимально використовували сприятливі зимові погодні умови для покращення стану дорожнього покриття. Так, з початку 2017 року на автомобільних дорогах загального користування області підрядними організаціями Служби автомобільних доріг у Черкаській області проводився аварійний ямковий ремонт дорожнього покриття.

Через різкі добові перепади температур та опадів у вигляді мокрого снігу або дощу зі снігом, на автодорогах утворюється руйнування дорожнього покриття. Використовуючи сприятливі погодні умови, автодорожники Черкаської області проводять аварійний ямковий ремонт для покращення стану дорожнього покриття. Насамперед ямковим ремонтом відремонтовано найбільш проблемні ділянки автодоріг з найбільшою інтенсивністю руху, де є загроза безпеці дорожнього руху.

Впродовж січня-лютого 2017 року бригади філій ДП «Черкаський облавтодор» ліквідували майже 2400 кв. м аварійно-небезпечних ям та вибоїн, які інтенсивно утворюються на дорожньому покритті внаслідок частих коливань температури повітря та опадів. Аварійний ямковий ремонт було проведено на автодорогах загального користування у всіх районах області та на трасах міжнародного та національного значення.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області наголошує, що основна мета проведення аварійного ямкового ремонту – забезпечити безпечний проїзд дорогами загального користування. Під час ліквідації аварійної ямковості, шляховики ремонтують ями, які можуть стати на заваді безпечному руху транспорту.

Плановий ремонт доріг здійснюватиметься за стабільної температури повітря з позначкою «+».

В умовах зими аварійний ямковий ремонт виконується за спрощеною технологією, яка дозволяє проводити ремонт навіть при зниженні температури повітря до від’ємних відміток. Цей тимчасовий захист дозволяє захистити асфальтобетонне покриття від подальшого руйнування та забезпечує безпечний проїзд автотранспорту. Ремонтні роботи покриття проводилися з використанням холодної асфальтобетонної суміші.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, звертати увагу на попереджувальні знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших.

Довідка Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

При ліквідації аварійної ямковості роботи проводяться холодними асфальтобетонними сумішами з додаванням модифікуючих добавок, які дозволяють працювати у холодну пору року та при низьких температурах. За якістю цих матеріалів слідкують працівники лабораторії, а за якістю виконаних робіт – спеціалісти відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Черкаській області. Різкі перепади температури з плюсової до мінусової, надмірна вологість та рух великовагового транспорту призводять до передчасного руйнування автошляхів. Саме тому вчасна ліквідація аварійної ямковості дозволяє попередити утворення вибоїн та подальше руйнування дорожнього покриття.

Прес-служба САД у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Водій 01.03.2017 10:06
Автодорога сполученням Вінниця-Умань представляє собою суцільну руїну і особливу небезпеку для людей! Ганьба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100