реклама
Sucurity Police

реклама

В рамках презентації навчального закладу та з метою формування відповідального ставлення до планування професійної кар’єри за рахунок розширення знань про світ професійної праці, інформування про розмаїття професій і основні правила вибору професії в Черкаському державному технологічному університеті відбувся широкомасштабний профорієнтаційний захід – День відкритих дверей навчального закладу. В рамках якого абітурієнти – випускники шкіл, учні професійно-технічних навчальних закладів, студенти технікумів та коледжів познайомилися з викладачами факультетів, відвідали різноманітні квест-кімнати, взяли участь у майстер-класах, вікторинах, інтелектуальних іграх, виконали цікаві завдання, поспілкувалися з студентами та побачили справжнє студентське життя.

фото 3

У заході взяли участь представники Черкаського міського центру зайнятості. Фахівці з профорієнтації поінформували присутніх про послуги служби зайнятості, впровадженні інноваційні підходи в її роботі та проконсультували молодь щодо вибору спеціальностей з урахуванням ринку праці регіону. 30 бажаючих пройшли психологічне тестування на професійну спрямованість. На думку директора міського центру зайнятості Оксани Щербак вже сьогодні потрібно знати вимоги, що пред’являються до сучасного працівника, щоб бути завтра затребуваним серед роботодавців.

«У стінах нашого вишу ви не лише здобудете глибокі знання та гідну освіту, а й необхідне підґрунтя для розвитку особистості та можливість самовдосконалення. Робіть свій вибір, не сумнівайтеся у власних силах, обирайте успішне майбутнє, а ми вам в цьому обов’язково допоможемо!», - звернувся до абітурієнтів ректор університету Олег Григор.

У зв’язку з підвищеним попитом на спеціалістів робітничих професій в закладі функціонує єдина кафедра в області з проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління, на базі якої випускаються висококваліфіковані фахівці. "В наш час на будь-якому підприємстві існує потреба в інженерах-конструкторах та інженерах-технологах, які можуть, використовуючи сучасні комп’ютерні технології, створювати і виготовляти конструкції, якісно займатися їх ремонтом. Представники місцевих підприємств регулярно звертаються до нас за фахівцями, а ми в свою чергу гарантуємо стовідсоткове працевлаштування», - наголосив доцент кафедри Юрій Юрченко.

Серед нових спеціальностей, які пропонує університет сьогодні – є «політична філософія». За словами випускника міської школи 32 Євгенія Красносельського така цікава і «глибока», в широкому розумінні цього слова, спеціалізація на Черкащині з’явилася вперше. Я вже зробив свій вибір на користь спеціальності «політична філософія», - ділиться враженнями майбутній студент, - тому що філософією як наукою захоплююся вже дуже давно, а саме політичний її напрям мене особливо дуже цікавив, адже саме таких кваліфікованих фахівців дуже не вистачає не лише нашому місту, але і всій Україні». Завідувач кафедри філософських і політичних наук Анжела Бойко переконана у важливості нової спеціальності, адже її нове призначення – сформувати прошарок думаючої і активної молоді – інтелектуальну еліту в нашому суспільстві.

Про те, що вперше в області серед інших вищих навчальних закладів університет розпочинає підготовку фахівців нового покоління - істориків, що спеціалізуються на музеєзнавстві, експертизі культурно-історичних цінностей та правовій охороні історико-культурних пам’яток, повідомила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Ірина Стадник. «Поява такої спеціальності в регіоні – це природна закономірність. В Україні, зокрема на Черкащині, дуже багато музеїв, історико-культурних заповідників, пам’яток. Наша земля багата на старожитності. Тому підготовка фахівців такого профілю є дуже важливою», - розповіла завідувач кафедри.

Цікава і захоплива мандрівка університетом стала чудовою можливістю для молоді наблизитися до подальшого професійного вибору.

Черкаський МЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100