реклама

реклама

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко передали сертифікат Благодійного Фонду Петра Порошенка на виплату стипендій вчителям – учасникам проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін». Загальна сума сертифікату – 556 тисяч гривень. Серед нагороджених і восьмеро вчителі англійської мови Черкаської області. Загалом програма охопила 7 регіонів, в ній взяли участь 65 вчителів, які тренували інших вчителів. Учасники проекту в рамках національної кампанії «Україна Speaking» проводили навчальні тренінги з підвищення рівня викладання англійської мови в загальноосвітніх навчальних закладах.

2edeada7c92ef080f3a075766234793c_1488457885_extra_large

«Сьогодні англійська мова – це як повітря. Без англійської мови просто не уявляєш собі повноцінного життя, доступу до абсолютно нового пласту знань, інструменту для саморозвитку. Власне кажучи, це дуже потужний інструмент для нашого руху в Європу. Ми впевнені, що ця символічна подія – у вигляді підтримки вчителів – це лише перший крок, і це те, що запалить цей рух по всій країні», - сказав Президент.

Петро Порошенко висловив переконання, що незважаючи на завершення 2016 року - Року англійської мови, ініціатива навчання англійської мови по всій Україні буде продовжена. Президент подякував організаторам, Британській Раді, а також волонтерам, які приїхали в Україну з-за кордону для того, щоб безкоштовно навчати українських дітей англійській мові.

Дружина Президента Марина Порошенко привітала всіх з успішною реалізацією програми «Вчителі англійської мови – агенти змін». «Сьогодні ми маємо перші результати цього проекту, коли за минулий рік Україна піднялася у світовому рейтингу володіння англійською мовою. За даними ВВС, ми увійшли до сімки країн, жителі яких найактивніше вивчають цю мову», - зазначила вона. Марина Порошенко також підкреслила, що головна цінність українських «агентів змін» - це нові методики і підходи до навчання, які нарешті дозволять відмовитись від застарілих методів викладання в українських школах.

5a09b77cbd0dfcc7df35cfb12b95dc4e_1488457893_extra_large

Директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс, говорячи про проект Go Global зазначив, що для нього велика честь працювати в Україні і з українцями: «Це фантастично. Це велика честь для Британської Ради співпрацювати з Фондом Порошенко в цьому проекті. І ми бачимо успішну його реалізацію, а саме збільшення кількості людей, які вже говорять англійською».

«Зараз відбувається каскадна підготовка по всій Україні. Зараз уже 50 тис. маленьких школярів, які навчаються англійській мові по-новому, і вони вже будуть дивитись на країну інакше. Ми будемо мати зовсім іншу країну у майбутньому», - додав Народний депутат, один з ініціаторів громадської ініціативи GoGlobal Мустафа Найєм

Серед нагороджених вчителі англійської мови Черкаської області:

- тренери - фіналісти проекту «Вчителі англійської - агенти змін»: Людмила Басиста, Юрій Момот (Перша міська гімназія м.Черкас); Тамара Бородай (Черкаська спеціалізована школа №27 І-ІІІ ступенів ім. М.К. Путейка), Світлана Лиса (Маньківський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія"), Наталія Лисенко (Пальчиківський НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст" Катеринопільської районної ради),  Любов Прасол (Свічківська НВК "ЗОШ І-ІІІ ст." Драбівської районної ради), Олена Уманець (Корсунь-Шевченківська гімназія);

- тренери  Британської Ради в Україні, які брали участь в проекті «Вчителі англійської - агенти змін»: Тетяна Пахомова (методист КНЗ "Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради"), Наталія Голоднюк (Навчально-виховний комлекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-колегіум" Смілянської міської ради Черкаської області).

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100