реклама

реклама

Замість весняних пейзажів – купи сміття. Новорічні ялинки, будівельні відходи, старі вікна та двері почали утворювати міні-терикони у Черкасах. Все це "добро" не прибирають сміттєвози через нестандартні габарити, а спеціальну техніку винаймають лише найбільш сумлінні утримувачі будинків. Як боротися з купами сміття під будинками, та хто має вирішувати проблему вивезення відходів дізнавався сайт vikka.ua.
126182

"Власниками будинків мають бути укладені договори на вивезення негабаритного сміття. У разі ж їх відсутності накладається штраф від 340 до 1700 гривень", – зазначив начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко.

На його думку, найбільш проблемним у цьому розрізі є мікрорайон Митниця.

За словами черкащан, наразі проблемна ситуація з несанкціонованим викиданням сміття склалася поблизу будинків на вулиці Гагаріна, 37, Героїв Дніпра, 81 та 69. Головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКГ Черкаської міської ради Юрій Кучеренко зазначив, що у перших двох будинках створені ОСББ. Крім того, в одному з них проживає він сам.

403924

"Є правила, які передбачають утримання прибудинкових територій. Частина ОСББ заключає відповідні договори щодо вивезення габаритного сміття, а частина – уникає цього. В результаті – отримують приписи, а потім і адміністративні штрафи. Якщо на території ОСББ не прибирається гілля або будівельне сміття, люди можуть звернутися до управління інспектування", – пояснив він.

Щодо будинку Героїв Дніпра, 81, де мешкає сам чиновник, там ситуація неоднозначна, але її за бажанням можна швидко вирішити.

"Там є великий контейнерний майданчик поблизу будинків, де утворені ОСББ. Його важко до когось прив’язати. Але там дружні голови ОСББ. У таких випадках питання можна вирішувати на спільних нарадах, де буде організована почерговість вивезення відходів. Справедливо було б, якби прибирання не було покладено на когось одного", – зазначив Юрій Кучеренко.

Як повідомив директор КП "Черкаська служба чистоти" Олександр Савенко, місяць тому підприємство запропонувало утримувачам будинків та прибудинкових територій послугу з вивезення негабаритного сміття.

"Ми відремонтували навантажувач. Тепер замовники мають змогу подати до комунального підприємства заявку і ми протягом однієї або двох діб, в залежності від об’єму, вивозимо сміття", – розповів директор підприємства та підкреслив, що наразі далеко не всі ОСББ заключили з ними договори.

Він зазначив, що у Черкасах наразі гостро постала проблема з вивезенням сміття.

"Проблема у тому, що хтось сплачує за вивезення сміття, а хтось чекає, що негабарит приберуть за нього СУБи чи інші утримувачі будинків.Негабарит скидають на контейнерних майданчиках. Чимало сміття залишають зі сподіванням, що його приберуть інші, у приватному секторі. Наприклад, є така проблема на перехресті вулиць Пилипенка та Громова", – пояснив він.

Начальник абонентського відділу КП "Черкаська служба чистоти" Юрій Клименко, у свою чергу додав, що з початку року з їх підприємством заключили договори щодо вивезення негабаритного сміття лише 7 ОСББ.

365126

"Одна година роботи навантажувача вартує майже 200 гривень. Година роботи вантажників коштує 100 гривень. Тож прибирання одного побутового смітника може обійтися від 200 до 483 гривень", – зазначив він.

При цьому негабаритне сміття, як-то гілля, старі меблі або віконні рами чи двері, на полігон не вивозяться. Їх перебирають та, у деяких випадках, відправляють на переробку.

реклама

Коментарі  

 
+6 #8 З Митниці 08.03.2017 13:19
Цитую Черкащанин:
На це звалище великогабаритне сміття звозять з усієї (!!!) Митниці. А цей Савенко хоче збагрить проплати на ОСББ? А на яке саме? ;-)
А Трєнькін, зас...ець з "Батьківщини", не хоче розрулити проблему Митниці, на якій грудь колєсом рисує, намагаючись протовпитися у ВР?!!

Судячи з того, як Трєнькін захєзався по самі вуха на Митниці, - він вже нікуди не збирається балотуватися) Він банально не здатний нічого реального зробить - хібащо попатякать на тему якоїсь ярмарки на Масляну.
У людини не вистачає клепки зроузуміть справжні потреби мікрорайону.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Ох 07.03.2017 20:03
Не буває такого щоб за всі сміттєзвалища в місті відповідали ОСББ.
ОСББ не виконавець послуг, а лише замовник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Громада. 07.03.2017 18:04
Давиденко, працюй а не збирай дань з Мафів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Реаліст Комаров 07.03.2017 16:53
Ну тут уже нікого звинувачувати- ні Путіна, ні мера. Сміття то побутове, а викидають його звичайні люди. Років 30 тому у Черкасах було більше жителів, а місто було чистіше. Бідніше, але чистіше. Уявляю, що було б тепер якби прийшлось сміття виносити до сміттєвоза на якийсь певний час зранку. А так було, і виносили. Баки не скрізь стояли- просто мабуть культури було трохи більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Черкащанин 07.03.2017 16:46
На це звалище великогабаритне сміття звозять з усієї (!!!) Митниці. А цей Савенко хоче збагрить проплати на ОСББ? А на яке саме? ;-)
А Трєнькін, зас...ець з "Батьківщини", не хоче розрулити проблему Митниці, на якій грудь колєсом рисує, намагаючись протовпитися у ВР?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Дякую 07.03.2017 16:38
Мабуть СУБи таким шляхом будуть вимагати 300% (як премії у мерії) підвищення плати за вивіз сміття. Хоча рік назад на цьому місці сміття не залежувалося, його завжди оперативно вивозили, а от з приходом нової влади - тупік
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 прохожий 07.03.2017 12:53
Необхідно відправляти це сміття у Львів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 федор принципиальный 07.03.2017 12:46
Дурной пример заразителен,опы т имеется-будем лишки возить во Львов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100