реклама

реклама

10 березня о 14.00 у приміщенні Черкаського художнього музею відбудеться Meet UP «Роль жінки у мистецтві», який організовує Черкаський державний бізнес-коледж. Про це повідомляє «Вичерпно».

7f175801c27b0a74e5a0d85ef7f6310f-710x434

– Зазвичай жінок у мистецтві відображають у кращому випадку натхненницями та помічницями чоловіків, – констатує голова циклової комісії дизайну ЧДБК Валентина Музиченко. – Наші студенти вивчають історію мистецтв і це була їх ідея – показати справжню роль жінки у мистецтві, привернути увагу до талановитих жінок-дизайнерів та художниць. Тож, до цієї події наші студенти-дизайнери готують доповіді та відеопрезентацію про жінок, що зіграли унікальну роль у мистецтві, залишивши незабутній слід у його історії.

Черкащани, що 10 березня о 14.00 відвідають Черкаський художній музей, зможуть дізнатися про творчість Олександри Екстер (вітчизняна «амазонка» авангарду), Зінаїди Серебрякової (яскравий реаліст ХХ сторіччя), Тетяни Яблонської (видатна українська художниця), Марії Приймаченко (Народна художниця України, майстер українського «наївного мистецтва», що відкрила оригінальну сторінку самобутнього мистецтва світової культури), Каміллу Клодель (геніальний скульптор), сестер Маргарет Макдональд Макінтош та Френсіс Макдональд Макнейл (талановиті й успішні шотландські художниці 19-20 століття).

Студенти бізнес-коледжу створили також анімаційний ролик із роботами відомих дизайнерів – Куролін Девідсон, що розробила логотип Nike, С̓юзен Кэр, що розробила багато елементів інтерфейсу Apple Macintosh, Джессіки Уолш, Сари Борис, Моніки Ленг, Марти Велудо та багатьох інших, які залишили і продовжують залишати вагомий внесок у світовій історії дизайну.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100